Kingston NV3 1TB M.2 SSD alınır mı?

Bütçe
2500 3000 tl arası

Ouzz00

Femtopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Ryzen 5 5500 ,8 GB Ram, MSİ RX570 4gb ,MSİ a320m a pro anakart ,Royal Kludge RK61 klavye, Logitech G203 Mouse, MSİ 2K 170Hz Monitör
SSD veya HDD modeli
Kingston nv3 1tb m.2 ssd
Anakart
asus prime b550m k
Arkadaşlar selam. Depolamaya ihtiyacım olduğu için SSD bakıyordum buna rastladım fiyatı uygun olmasına rağmen okuma yazma hızı yüksek sizce alınır mı? Veya önerdiğiniz bir SSD var mı bu fiyat bandında?

Son düzenleyen: Moderatör:
NV1 ve NV2'de olduğu gibi QLC yonga kullanılmış. Eminim SLC önbelleği dolduktan sonra hızı epey çakılır. Ayrıca QLC'nin en kısa ömürlü tür olduğunu da hatırlatmak lazım. Bir SSD'nin DRAM içerip içermemesinden daha ciddi bir konudur aslında.

İkinci SSD olarak takıp, sadece dosya depolama ve oyun kurma amaçlı kullanacaksan alınabilir. Ancak yine de o bütçeye bence daha iyi seçenekler var.

Bütçeni azıcık arttırabilirsen Fury Renegade'e bak.

Yok illa hesaplı olsun, ikinci disk olacak ve o kadar üstün modele gerek yok diyorsan Exceria Plus G3 olabilir. Hatta kendisi sistem diski olarak da ekonomik bir tercihtir. En güzel DRAM'siz SSD'lerden birisi olabilir.
Maksimum hızda kağıt üstünde geri kalıyor olabilir ama çoğu durumda bunun etkisini pek gözlemleyemezsin. TLC yongalı olduğundan olsa gerek ki Exceria Plus G3 için daha fazla TBW garantisi verilmiş. Post cache hızının da daha yüksek olacağını düşünüyorum. Zira QLC aynı zamanda performans olarak da geri kalır.

NV1 ve NV2'de olduğu gibi QLC yonga kullanılmış. Eminim SLC önbelleği dolduktan sonra hızı epey çakılır. Ayrıca QLC'nin en kısa ömürlü tür olduğunu da hatırlatmak lazım. Bir SSD'nin DRAM içerip içermemesinden daha ciddi bir konudur aslında.

İkinci SSD olarak takıp, sadece dosya depolama ve oyun kurma amaçlı kullanacaksan alınabilir. Ancak yine de o bütçeye bence daha iyi seçenekler var.

Yok illa hesaplı olsun, ikinci disk olacak ve o kadar üstün modele gerek yok diyorsan Exceria Plus G3 olabilir. Hatta kendisi sistem diski olarak da ekonomik bir tercihtir. En güzel DRAM'siz SSD'lerden birisi olabilir.
Maksimum hızda kağıt üstünde geri kalıyor olabilir ama çoğu durumda bunun etkisini pek gözlemleyemezsin. TLC yongalı olduğundan olsa gerek ki Exceria Plus G3 için daha fazla TBW garantisi verilmiş. Post cache hızının da daha yüksek olacağını düşünüyorum. Zira QLC aynı zamanda performans olarak da geri kalır.

Merhaba SSD konusunda gayet bilgili birine benziyorsunuz. Ben sistem topluyorum 2 M.2 SSD girişim var ve SSD önerisi lazım birden 2TB tek alabilirim ya da 1TB+1TB da yapabilirim 2TB da 4bin civarı çıkabilirim. Önerileriniz varsa beklemekteyim.

Merhaba Kingston NV3 mü önerirsiniz Kioxia G2 mi? Kingston NV3'te HMB varmış ne kadar fark yaratıyor vs hiç bilmediğim konular. Pek anlamam ben sorunsuz vs olsun yeter benim için.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı