Kingston NV3 vs Samsung 970 EVO Plus

Anakart
ASUS PRIME B660M-K D4
Depolama alanım yetmediği için 2.SSD olarak düşünüyorum bu 2 model arasında kaldım. Kingston hem daha düşük bir fiyata sahip hem de daha yüksek okuma/yazma sunuyor ancak bildiğim kadarıyla DRAM'i yok. Dediğim gibi ilk etapta işletim sistemini kurmayacağım ancak ileride değiştirebilirim? Bu arada anakartım da ASUS Prime B660M-K D4. hangisi daha mantıklı ve uzun ömürlü olur?

Amazon

Amazon

Samsung 970 EVO Plus kullanıyorum, öneririm. Sebep olarak da SSD deyince akla Samsung'un geldiğini, ömrünün daha uzun olduğunu, Kingston gibi markalarda daha farklı teknolojiler kullandığını ve özellikle Kingston'un piyasada çok çakmasının bulunduğunu söyleyebilirim.

Samsung 970 EVO Plus kullanıyorum öneririm. Sebep olarak da SSD deyince akla Samsung'un geldiğini, ömrünün daha uzun olduğunu, Kingston gibi markalarda daha farklı teknolojiler kullandığını ve özellikle Kingston'un piyasada çok çakmasının bulunduğunu söyleyebilirim.
Elmacık güvenilirdir, 3300 liraya 970 evo alınmaz.

Veri yolu PCIe 3 ise bu hızları alamaz
Bir öneri yapmadan önce araştırıp bakıyoruz güzel dostum.
assdd.PNG

Bir öneri yapmadan önce araştırıp bakıyoruz güzel dostum.
Eki Görüntüle 2319673

Buyrun hocam kaynak PCI-e 3.0 için Max veri hızı.​

PCI-e 3.0 ve PCI-e 4.0 SSD'lerin performansını karşılaştırma​

PCI-e 4.0 ile donatılmış SSD'ler, PCI-e 3.0 muadillerine göre performansı önemli ölçüde artırabilir. PCI-e 4.0 SSD'ler, 5,000/4,400 MB/s'ye varan sıralı okuma/yazma hızlarına ulaşabilirken, PCI-e 3.0 SSD'ler tipik olarak 3,500/3,300 MB/s civarında maksimuma çıkar. Bu, oyun geliştirme, video düzenleme ve veri analitiği gibi kaynak yoğun uygulamaları önemli ölçüde artırır.

Ayrıca PCIe 4 bir SSD'yi PCIe 3 anakarta bağlarsanız geriye dönük uyumlulukdan PCIe 3 gibi çalışır.

Son düzenleme:
Bence de @totra_proska hocamın dediği SSD daha mantıklı. Samsung stabilitesi ve DRAM avantajı vardır fakat hocamın önerdiği Kingston SSD çok daha hızlı bir SSD, daha yeni çıkarılmış daha yeni nesil bir SSD. Bence de Kingston daha mantıklı artık 970 EVO PCI 3.0 üzeri için tercih edilebilir değil.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı