Çözüldü Kingston Renegade SSD doğru hız değerlerini göstermiyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Boranhiz

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar. Kingston Renegade SRBGS/1000G 1TB 7300/6000MB/s PCI-e 4.0 SSD kasamda takılı. Fakat bu yazılan değerler ile CrystalDiskMark'taki değerler uyuşmuyor. 3713.36 okuma, 3454.28 yazma olarak gösterdi. Bunun sebebi bir sebebi var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Eğer işlemcin PCIe 3.0 destekli ise anakartın PCIe 4.0 desteklese dahi 3.0 hızında kullanırsın. İşlemcin nedir?

Aldığın hızlara bakılırsa dediğim gibi PCIe 3.0 modunda kullanıyorsun. İşlemcin PCIe 3.0 destekli ise bir şey yapamazsın. Anakartındaki M.2 slotu işlemciye bağlı.
Tamamdır, sorun işlemcinizden kaynaklı. R5 5500'ün PCIe 4.0 desteği bulunmuyor, PCIe 3.0 destekliyor. Anakartınızdaki NVMe M.2 slotu da işlemciye bağlı olduğu için PCIe 3.0 modunda çalışıyor. Sorun bundan kaynaklı. Eğer PCIe 4.0 destekli bir işlemciye geçerseniz tam hız alabilirsiniz.

Dostum beğendin de cevap vermeyecek misin?
Cevap verdim zaten. Konuyu açtığın sorunun çözümünü sundum sana. Diğer sorunun başka bir sorun, aynı konu içinde birden fazla soru sormayın. Diğer sorununuz için ayrı konu açın.

Konuda paylaştığınız sorun SSD'nin tam hızda çalışmaması. Bunun sebebini de açıkladım zaten. Çözüm PCIe 4.0 destekli bir işlemci almak. R5 5500'ün PCIe 4.0 desteği yok.

Tamamdır, sorun işlemcinizden kaynaklı. R5 5500'ün PCIe 4.0 desteği bulunmuyor, PCIe 3.0 destekliyor. Anakartınızdaki NVMe M.2 slotu da işlemciye bağlı olduğu için PCIe 3.0 modunda çalışıyor. Sorun bundan kaynaklı. Eğer PCIe 4.0 destekli bir işlemciye geçerseniz tam hız alabilirsiniz.
Çözüm.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı