Merhabalar. CrystalDiskInfo yazılımıyla SSD sağlığında baktığımda %99 olarak gözüküyor. Ancak sebebini bulamadım. Daha önce SSD sağlığı %100 olarak gözüküyordu. SSD'yi alalı 2.5 ay oldu. SSD zarar görmüş olabilir mi?
Kingston® SSD Manager, kullanıcılara Kingston® Katı Hal Sürücülerinin çeşitli yönlerini izleme ve yönetme olanağı sağlayan bir uygulamadır. Ek olarak, KSM kullanıcılara Kingston için Acronis True Image'a bir yıllık ücretsiz abonelik sağlar.
Durum gayet normal. Diskin sağlığını etkileyen şey bad sector sayısı. % olarak verilen değer genelde ne kadar veri yazdığıyla ilgili oluyor. Videoda gayet iyi anlatılmış.
Şu anda Kingston SSD Manager' i yüklüyorum. Daha önce kendim baktığımda Kingston'un SSD yazılımını bulamamıştım.
SSD S.M.A.R.T verilerini paylaşıyorum. Crystal Disk İnfo ile aynı şeyler yazıyor; Percente Of Rated Lifetime Remaining: %99. Bir de 4. ekran görüntüsünde görebileceğiniz üzere Dram 1 bit Error Count hatası var. Bu SSD hücrelerinin öldüğü anlamına mı geliyor? Cevaplarsanız memnun olurum.