Kioxia Exceria 500GB NVMe 2. SSD laptopa takılır mı?

jAMACİA

Hectopat
Daha fazla  
Bu M.2 SSD'yi dizüstü bilgisayara takabilir miyim? Ayrıca içindeki Windows dizüstü bilgisayarında sıkıntısız açılır mı? Bu SSD şu an masaüstünde takılı.

Ürün Linki

Dizüstünün slotuna bakmak gerekli bazı slotlar 2280 iken bazı slotlar 2260, 2230 gibi üreticiye göre farklılık gösterebiliyor. Temiz windows kurmanız lazım, diskteki dosyaları yedekleyip daha sonra laptopa aktarabilirsiniz.

Farklı anakart, işlemci ve ekran kartı yüzünden açılışta sorun çıkarabilir. Ancak genelde yeni sürücüleri Windows otomatik hallediyor. Sonrasında ilgili sürücüleri orijinal kaynaklarından elle güncellemekte fayda var.

Donanımsal tarafına gelirsek, NVMe uyumlu ve 2280 çerçeve destekli M.2 yuvası varsa laptopa takılmasını ve çalışmasını engelleyen fiziki engel yoktur. Ancak o SSD aşırı ısınmasıyla meşhur. Laptopta dahili M.2 soğutucu yoksa o SSD modelinin sağlıklı çalışması pek olası değil.

Laptop modeli nedir?

Farklı anakart, işlemci ve ekran kartı yüzünden açılışta sorun çıkarabilir. Ancak genelde yeni sürücüleri Windows otomatik hallediyor. Sonrasında ilgili sürücüleri orijinal kaynaklarından elle güncellemekte fayda var.

Donanımsal tarafına gelirsek, NVMe uyumlu ve 2280 çerçeve destekli M.2 yuvası varsa laptopa takılmasını ve çalışmasını engelleyen fiziki engel yoktur. Ancak o SSD aşırı ısınmasıyla meşhur. Laptopta dahili M.2 soğutucu yoksa o SSD modelinin sağlıklı çalışması pek olası değil.
2 senedir kullanıyorum hocam, pek ısındığını sanmıyorum. Kaldı ki ısınıyor bile olsun, tek bir problem bile yaratmadı. Günlük kullanım için işimi görüyor.

2 senedir kullanıyorum hocam, pek ısındığını sanmıyorum. Kaldı ki ısınıyor bile olsun, tek bir problem bile yaratmadı. Günlük kullanım için işimi görüyor.
1744628529073.png

2 slot mevcut üstünde gelen 2242, 2. slota sizin 2280 ssd yi takabilirsiniz.

Takabilirsiniz sorun olmaz ama büyük ihtimalle temiz format atmanız gerekecek.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı