Kioxia Exceria, Adata Legend 700, Kingston NV1, James Donkey JD512 arasından SSD tercihi

Bütçe
850

nioL

Femtopat
Daha fazla  
Anakart
Monster Abra A5 V15.5
Merhabalar,
Dizüstü bilgisayarım için ikincil bir M.2 SSD almak istiyorum ancak aşağıdaki ürünler arasında kaldım.
-Kingston NV1 500GB - Marka güven veriyor.
-Adata Legend 700 512GB - Bu model hakkında pek bir bilgi bulamadım.
-James Donkey JD512 512GB - Ürünün 3 yıl birebir değişim garantisi ve fiyatı biraz cezbediyor açıkçası.
-Kioxia Exceria 500GB - SATA versiyonuna nazaran kronik bir sorunu olmadığını biliyorum ancak kafamdaki fiyatın üzerinde yine de son çare olarak zorlayabileceğim bir model.

Bu modeller arasında bir sıralama yapacak olursanız veyahut kesinlikle al/alma diyebileceğiniz bir model var mıdır? Farklı bir model öneriniz var mıdır? 2.5" Disk yuvamda boş ancak almışken M.2 almak istiyor insan.
Genellikle oyun ve program yüklemek için kullanacağım. Yedekleme ve daha önemli dosyalar için boşta duran HDD'yi USB çevirici ile kullanacağım yani kritik bir dosya kaybım olmayacak ancak yine de sağlam bir şey olmasını istiyor insan :) . Windows ise "WDC WDS250G2B0C" model SSD üzerine kurulu olacak.

SSD'nin Kullanılacağı Sistem -> Monster Abra A5 V15.5

Merhaba hocam hepsi güzel markalar başta ucuz olmasını istiyorsanız Kioxia daha mantıklı
James Donkey almanızı önermem güzel bir marka ama bazı bilgisayarlarda çalışmıyor
Adata da mantıklı bir seçim çoğu laptop markaları Adata'nın RAM'ini kullanıyor zaten Kingston da güzel bana kalsa Samsung EVO, Kingston, Kioxia gibi markalardan almanız daha iyi olur sizin için (oyun oynarken oyunlarınızı SSD'ye yüklememenizi öneririm alacaksanız SSD de en fazla 120 GB kalana kadar kullanın yoksa bilgisayarınız ve oyunlarınız yavaşlar)

Kingston NV1'i yeni aldım, şimdilik bir sıkıntısı yok ama dediğim gibi henüz yeni. Kioxia'nın SATA versiyonunu 2 sene önce kadar aldım, sağlık durumuna 1-2 hafta önce baktığımda bir sıkıntısı yoktu. Yüzdeyi tam hatırlamıyorum ama iyi bir seviyedeydi (galiba %98 gibi birşeydi yanlış hatırlamıyorsam). Bir problem de yaşamadım. Diğerlerini bilmiyorum, bir tek James Donkey'in kalitesiz olduğunu duydum.

Merhaba hocam hepsi güzel markalar başta ucuz olmasını istiyorsanız Kioxia daha mantıklı.
James Donkey almanızı önermem güzel bir marka ama bazı bilgisayarlarda çalışmıyor
Adata da mantıklı bir seçim çoğu laptop markaları Adata'nın RAM'ini kullanıyor zaten Kingston da güzel bana kalsa Samsung EVO, Kingston, Kioxia gibi markalardan almanız daha iyi olur sizin için (oyun oynarken oyunlarınızı SSD'ye yüklememenizi öneririm alacaksanız SSD de en fazla 120 GB kalana kadar kullanın yoksa bilgisayarınız ve oyunlarınız yavaşlar)

Ama isterseniz James Donkey alabilirsiniz kullanan birini tanıyorum burada yanlış yazmışım çalışmayan bilgisayar diğer SSD'leri de almıyordu. Fiyatta ucuzluk isterseniz rahatlıkla James Donkey alabilirsiniz 😅

Şimdiye kadar verilen ve şimdiden sonra verilecek tüm cevaplar için teşekkürler :) yarına kadar araştırıp bir karar vereceğim. Aldığım model ve aldıktan sonra ilk izlenimleri paylaşacağım.
Şuan Adata Legend 700 (datasheet) modeli yakın gibi geliyor. yeni bir ürün sanırım bu yüzden çok fazla inceleme ve yorum bulamadım hakkında. Kağıt üstünde güzele benziyor. DRAM(nedir?) yok ancak HMB(nedir?) teknolojisi kullanılmakta. Yarın bir indirim bulamaz isem muhtemelen Adata Legend 700 modelini alacağım.

Merhabalar,
Adata Legend 700 Modeli 512GB SSD elime ulaşmış durumda. Depolama alanı olarak cihazıma taktım. CrystalDisk sonuçlarını burada paylaşıyorum.
1662395241688.png

*2 kere tekrar ettiğim test sürecinde SSD maksimum 67 dereceyi gördü.

Şimdiye kadar verilen ve şimdiden sonra verilecek tüm cevaplar için teşekkürler :) yarına kadar araştırıp bir karar vereceğim. Aldığım model ve aldıktan sonra ilk izlenimleri paylaşacağım.
Şuan Adata Legend 700 (datasheet) modeli yakın gibi geliyor. yeni bir ürün sanırım bu yüzden çok fazla inceleme ve yorum bulamadım hakkında. Kağıt üstünde güzele benziyor. DRAM(nedir?) yok ancak HMB(nedir?) teknolojisi kullanılmakta. Yarın bir indirim bulamaz isem muhtemelen Adata Legend 700 modelini alacağım.

Merhabalar,
Adata Legend 700 Modeli 512GB SSD elime ulaşmış durumda. Depolama alanı olarak cihazıma taktım. CrystalDisk sonuçlarını burada paylaşıyorum.
1662395241688.png

*2 kere tekrar ettiğim test sürecinde SSD maksimum 67 dereceyi gördü.
Hala kullanıyorum. Herhangi bir sorun yaşatmadı henüz. Güncel test sonuçlarını tekrar paylaşıyorum.
1682583709656.png

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı