Kioxia Exceria G2 1 TB NVMe SSD sistemde kullanılmıyor

bbugi

Kilopat
SSD veya HDD modeli
KİOXİA EXCERİA G2 1TB NVME
Anakart
B450M-K
Yeni aldığım Kioxia Exceria G2 1TB NVMe SSD sistemime taktım gözükmedi, format attım kurulum ekranında yine gözükmedi.

BIOS'a geçtim SSD BIOS'da gözüküyor ama çok saçma bir şekilde depolama aygıtlarında gözükmüyor. M2 Slotunun boş olduğu yazıyor. Anakart nvm destekli bu arada(anakart: B450M K işlemci: R5 2600)
Gerekli csm>uefı ayarlarını yaptım, NVMe Support özelliğini açtım yine bir değişiklik yok.

HDD'ye kurdum Windows'u sonra.
CMD'den diskpart>list disk burada SSD gözükmüyor.
Diski yönetiminde SSD hiçbir şekilde gözükmüyor.
Ease us Partition Master programında gözükmüyor.
Kioxia'nın kendi uygulamasında bile gözükmüyor.
Ama aygıt yöneticisinde ve BIOS'da görebiliyorum. Ne yapayım sizce halledilebilinecek bir şey mi yoksa direk garantiye mi yollayayım.

Dosya Ekleri

• 1.png
    1.png
    362 KB · Görüntüleme: 38
  • 2.png
    2.png
    68,3 KB · Görüntüleme: 34
Son düzenleyen: Moderatör:
Sistemin güç kablosunu sök, ardından BIOS pilini çıkar. Güç tuşuna birkaç kere bas ve pili geri takıp sisteme güç ver. İlk açılışta hata ekranı gelecek, BIOS'un fabrika ayarlarında olduğuna emin ol ve herhangi bir değişiklik yapmadan Windows'u başlat. Bir bak bakalım, düzelecek mi.

Sistemin güç kablosunu sök, ardından BIOS pilini çıkar. Güç tuşuna birkaç kere bas ve pili geri takıp sisteme güç ver. İlk açılışta hata ekranı gelecek, BIOS'un fabrika ayarlarında olduğuna emin ol ve herhangi bir değişiklik yapmadan Windows'u başlat. Bir bak bakalım, düzelecek mi?

Dediğini dün yaptım sadece BIOS pilini çıkarmadan BIOS'tan defaulta çektim. Değişiklik yapmadan normal ve UEFI modda denedim hiçbiri işe yaramadı aynı şekilde statik elektriği alsın diye PSU'yu açmadan önce 5 6 kez güç düğmesine basar öyle açarım bilgisayarı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı