Kioxia Exceria G2 vs Kingston Renegade

bevt61

Femtopat
Daha fazla  
1TB SSD almak istiyorum iki SSD arasında kaldım. Aradaki fiyat farkı ortalama 1K. Sizce uzun vadede değer mi?

Elbette Renegade alınmalı ve kesinlikle farka değer. G2 PCI-e 3.0 ve oldukça sıcak çalışıyor. Renegade alın ve arkanıza bakmayın. Okuma yazma ve TBW değerleri de boy boy önde Renegade için.

Evet, değer tabii ki de. Uzun zamana göre değerlendirirsek çok mantıklı.

Renegade alın. Eğer bütçenizi çok zorluyorsa G2 alın. Gayet güzel bir SSD kendim de kullanıyorum DRAM'da var. Ama @Astiva 'nın dediği gibi biraz sıcak çalışıyor. 65-70 derecelere çıkıyor ama bir sorun olacağını sanmıyorum.

Exceria G2'yi bizzat 1.5 yıldır ikinci depolama alanı olarak kullanıyorum. Renegade'i ise piyasada çok satmasından ve kuzenimin bilgisayarından biliyorum.

Exceria G2 çok ısınır. Kendisi soğutucusu olmayan laptopta kullanmak pek mümkün değildir(aynısını Exceria Pro için de söylebilirim). Ayrıca nispeten kısa ömürlü olduğu tahmin edilir. Ancak genel kullanım için masaüstü bilgisayarda ekonomik bir çözüm olabilir.

Kingston Renegade ise kendi fiyat bölgesinin kralıdır. Hem sağlam hem performanslı hem de fazla ısınmayan bir cihaz. Sonradan yazdığın sistem özelliklerini düşünürsek o sisteme bu SSD yakışır. Fiyat avantajı olursa kardeş model KC3000 de düşünülebilir.

Kingston marka olarak SSD de herşekilde tercih edilir. Renegade serisi KC3000 serisi fark etmez. Ben KC3000 kullanıcısıyım. Tek tavsiyem, anakartın blok soğutucusuyla kullanacaksan KC3000 alma. Çünkü ciddi performanslı ve ısınıyor. M.2 SSD soğutucuda alman gerekiyor yani KC3000 için. Renegade serisini kullanmadım o yüzden onunla ilgili bir şey diyemem.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…