Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız, Mercedes kullanmak yerine tosbağaya binmek gibi... Web sitelerini düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi' zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz. Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Elbette Renegade alınmalı ve kesinlikle farka değer. G2 PCI-e 3.0 ve oldukça sıcak çalışıyor. Renegade alın ve arkanıza bakmayın. Okuma yazma ve TBW değerleri de boy boy önde Renegade için.
Renegade alın. Eğer bütçenizi çok zorluyorsa G2 alın. Gayet güzel bir SSD kendim de kullanıyorum DRAM'da var. Ama @Astiva 'nın dediği gibi biraz sıcak çalışıyor. 65-70 derecelere çıkıyor ama bir sorun olacağını sanmıyorum.
Exceria G2'yi bizzat 1.5 yıldır ikinci depolama alanı olarak kullanıyorum. Renegade'i ise piyasada çok satmasından ve kuzenimin bilgisayarından biliyorum.
Exceria G2 çok ısınır. Kendisi soğutucusu olmayan laptopta kullanmak pek mümkün değildir(aynısını Exceria Pro için de söylebilirim). Ayrıca nispeten kısa ömürlü olduğu tahmin edilir. Ancak genel kullanım için masaüstü bilgisayarda ekonomik bir çözüm olabilir.
Kingston Renegade ise kendi fiyat bölgesinin kralıdır. Hem sağlam hem performanslı hem de fazla ısınmayan bir cihaz. Sonradan yazdığın sistem özelliklerini düşünürsek o sisteme bu SSD yakışır. Fiyat avantajı olursa kardeş model KC3000 de düşünülebilir.
Kingston marka olarak SSD de herşekilde tercih edilir. Renegade serisi KC3000 serisi fark etmez. Ben KC3000 kullanıcısıyım. Tek tavsiyem, anakartın blok soğutucusuyla kullanacaksan KC3000 alma. Çünkü ciddi performanslı ve ısınıyor. M.2 SSD soğutucuda alman gerekiyor yani KC3000 için. Renegade serisini kullanmadım o yüzden onunla ilgili bir şey diyemem.