Kioxia Exceria M.2 SSD'nin %97 ömrü kaldı

ryzen55

Picopat
Merhaba yeni sistem topladım bir ay olmadı eski hard diskimi oyun deposu olarak kullanıyorum. Oyun klasörlerini(50-100GB arası) kopyalamak, silmek ve sanal bellek sistem yönetimli açık bunlar SSD'nin ömrüne çok fazla etki eder mi?
Bu kadar azalması normal mi sizce?

CrystalDiskInfo.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Kioxia almayın diye boşuna söylemiyor insanlar. 3 TB yazılmış ve yüzde 97 anormal bir değer.

Ben "almayından" çok "alın"ı gördüm. Sosyalde çoğu kişi Kioxia'yı öneriyordu. Recep Baltaş videosunu çekti diye popülerite mi kazandı bilemem. Ve fiyatı gayet iyi.

Ben bir artısı görmüyorum. Üstüne biraz daha koyup WD alınmalı.

Ben "almayından" çok "alın"ı gördüm. Sosyalde çoğu kişi Kioxia'yı öneriyordu. Recep Baltaş videosunu çekti diye popülerite mi kazandı bilemem. Ve fiyatı gayet iyi.
Katılıyorum. Alın demeseler bile sistem toplarken maliyeti azaltmak için birçok sisteme koyuyorlar bu markayı. Ben de yakın zamanda sistem topladım almak istemedim güvenemedim. Gidip samsung alsaydınız, gereksiz para vermişsin işlemci modelini yükseltebilirsin derler. Çok takmamak lazım açıkcası dostum.

Şu ürünlere artık markadan ziyade model olarak bakılması gerektiği ne zaman anlaşılacak acaba. Bu işin ehli Samsung'un bile sıkıntılı modelleri mevcut. Kioxia G2 Plus öneriliyor herkes Kioxia'nın başka modelini alıp hani bu iyiydi diyor.

Şu ürünlere artık markadan ziyade model olarak bakılması gerektiği ne zaman anlaşılacak acaba. Bu işin ehli Samsung'un bile sıkıntılı modelleri mevcut. Kioxia G2 Plus öneriliyor herkes Kioxia'nın başka modelini alıp hani bu iyiydi diyor.
Doğru o da var. Ama ben olsam G2 Plus alacağıma gider Samsung alırım. Veya WD veya bir Kingston.

Açıkçası hem anakartım'da M.2 yuvası bulunduğu için hem de normal SATA SSD'lerden neredeyse 2 kat hızlı ve daha ucuz olduğu için tercih ettim. Ne yapmam gerekiyor SSD kronik sorunlumu şimdi?

Ben de 2 aydır kullanıyorum, kullanım süremiz eş değer hemen hemen.

Güvenli olmayan kapatma sayısı bende daha fazla gibi Max kaç dereceyi görüyor sende?

Technopat Haberler

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı