Kioxia Exceria NVMe SSD sağlığı normal mi?

Arkadaşta bile düşürmemiş. Üstelik Kioxia kim bildiğinizden emin misiniz? Şu anda kullandığınız çoğu üründe bu firmaların çipi var zaten; Kioxia, Samsung, Micron ve Hynix.
Nesi düşmemiş diğer değerlere bakın. 42 TB yazmaya bu düşüş normal mi? Sıfırında bile 1500 1400 700 civarı o değerler

Bunun SSD ile alakasi yok SLC cache ile ilgili bir durum hizli doluyor sadece bu modele mahsus degil SLC barindiran tum modellerin ortak sorunu. Ciddi bir sorunda degil zaten.
Bu modele özgü bir şey. Düşük yapmışlar

Bir SSD'nin sadece ilk okuma yazma testi normal diye normal denemez.

Nesi düşmemiş diğer değerlere bakın. 42 TB yazmaya bu düşüş normal mi? Sıfırında bile 1500 1400 700 civarı o değerler

Bu modele özgü bir şey. Düşük yapmışlar

Hocam cache nedir biliyor musunuz acaba? Çünkü anlatmış arkadaş orada cache olmayan modellerde cache depolama kısmından ayrılır ki eğer SSD çok dolu olursa performansı normal olarak düşer. Üstelik 42TB az değil.

Son attiginiz gorselde SSD'nin Smart verileri var buradaki birkaç girdiye bakarak yorum yapabilirsiniz durum hakkinda.

Eki Görüntüle 1925175

Burada gordugunuz gibi kritik hata degeri 0, bu deger 1 bile olsa daha soruna isaret edebiliyor SSD'de.

Eki Görüntüle 1925180

Buradaki deger de PC'nin elektrik kesintisine veya acil olarak kapanmasina bagli olarak degisen bir deger, SSD'lerde fazla olmadigi surece ani kesintiler pek sorun yaratmaz sizde de az zaten.

Teşekkür ederim sizi de uğraştırdım.

Nesi düşmemiş diğer değerlere bakın. 42 TB yazmaya bu düşüş normal mi? Sıfırında bile 1500 1400 700 civarı o değerler.

Bu modele özgü bir şey. Düşük yapmışlar.

1693485088335.png

Hocam hız değerleri gayet normal bu 100 MB'lık hız kaybı da umurumda değil birçok kez oyun silip-yükledim. Üstüne SSD fazlasıyla dolu ve 2022 Mart'tan bu yana aldığım günden beridir hiç temizleme gayretine format gayretine cart curt neyin nesiyse artık girişmedim. Kioxia markası işini yapıyor. (Crystalmark'da öyle düşük olmasının sebebi Kioxia SSD'lerine garezi var. Düşük gösteriyor.)

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı