Kioxia Exceria Plus alınır mı?

Bütçe
1500

bümbalak

Decapat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
i5 10400F RTX 2060 12 GB OC
16 GB RAM 480GB SSD
Meslek
Öğrenci
SSD veya HDD modeli
Kioxia Exceria Plus
Anakart
msi h410m- pro
Bu SSD'yi almak istiyorum. DRAM'li ve hızları da tatmin edici. Karar vermek için yarına kadar sürem var, yarın sipariş edeceğim kardeşimle birlikte. (çünkü babam ödemeyi yapacak). DRAM'i var değil mi? (ben var diye biliyorum). Çok aşırı yüksek dosya transferleri yapacağım. Bu yüzden DRAM'li bir model seçmek zorunda kaldım, bilgisayarı sadece oyun oynamak ve yüklemek için kullanıyorum. Bu SSD bana uzun süre gider mi, ne düşünüyorsunuz?

Not: G1 değil, G2 değil, G3 değil, düz Plus.
Bir sürü model baktım ve en uygunu olarak bunu seçtim.

Anakartım PCI-e-3.0, yaşayacağım kaybın farkındayım. Tek temellim yazılım ve donanım için bir sorun oluşmamasıdır.

Bunada bakmıştım yazılım desteği yüzünden ama DRAM'i olmaması çok kötü olmuş, üzdü :(

Dünden beri yapay zeka ile konuşuyorum ve işte dolaştığım SSD'ler hakkında yazdıkları:

1. Kioxia Exceria Plus

Avantajları (+):​

• DRAM Desteği: DRAM önbelleği ile veri transferlerinde daha iyi performans sunar.
  • Yüksek Okuma ve Yazma Hızları: Yaklaşık 3400 MB/s okuma ve 3000 MB/s yazma hızları ile iyi bir performans sağlar.
  • Güvenilir Marka: Kioxia, NAND bellek alanında köklü bir geçmişe sahip olduğu için dayanıklılığı ve güvenilirliği ile öne çıkar.
  • Fiyat/Performans: Genellikle uygun fiyatlı bir seçenek olarak değerlendirilir, bu da bütçe dostu bir çözüm arayanlar için cazip hale getirir.

2. PNY XLR8 CS3030

• Yüksek Okuma ve Yazma Hızları: Okuma hızı yaklaşık 3500 MB/s, yazma hızı yaklaşık 3000 MB/s.
  • DRAM Desteği: DRAM önbelleği ile veri aktarımında iyileştirme sağlar.
  • Uygun Fiyat: Genellikle uygun fiyatlı bir seçenek sunar.

Eksileri (-):​

• Sıcaklık Yönetimi: Yüksek yük altında ısınma sorunları yaşanabilir.
  • Yazılım Desteği: Bazı kullanıcılar, yazılım desteği konusunda olumsuz deneyimler yaşayabilir.

3. XPG SX8200 Pro

• Yüksek Performans: Okuma hızı yaklaşık 3500 MB/s, yazma hızı yaklaşık 3000 MB/s.
  • DRAM Desteği: DRAM önbelleği ile veri transferlerinde daha iyi performans sunar.
  • İyi Soğutma Seçenekleri: Bazı modellerde heatsink bulunabilir.

• Yüksek Fiyat: Diğer bütçe dostu SSD'lere göre fiyatı biraz daha yüksek olabilir.
  • Sıcaklık Yönetimi: Aşırı yük altında ısınma sorunları yaşanabilir.

4. XPG Spectrix S40G

• Estetik Tasarım: RGB aydınlatma ile estetik bir görünüm sunar.
  • İyi Performans: Okuma hızı yaklaşık 3400 MB/s, yazma hızı yaklaşık 3000 MB/s.

• Fiyat: RGB aydınlatma özellikleri nedeniyle fiyatı daha yüksek olabilir.
  • Isı Yönetimi: Aşırı yük altında ısınma sorunları yaşanabilir.

5. XPG MSI Spatium M450

• PCIe 4.0 Desteği: Daha yeni teknolojilerle daha yüksek hızlar sunabilir.
  • DRAM Desteği: İyi performans için DRAM önbelleği içerir.
  • Uygun Fiyat: Genellikle bütçe dostu bir seçenek olarak değerlendirilir.

• Gerçek Performans: PCIe 3.0 sistemlerde performans düşecektir.
  • Sıcaklık Sorunları: Yüksek yoğunlukta kullanımda ısınma sorunları olabilir.

6. Kingston NV2

• Bütçe Dostu: Genellikle uygun fiyatlı bir seçenek sunar.
  • Kolay Kurulum: M.2 form faktörü ile modern sistemlerde kolayca kullanılabilir.
  • Yeterli Performans: Okuma hızları 3500 MB/s civarındadır.

• DRAM-less Tasarım: Bazı versiyonları DRAM içermemektedir.
  • Daha Düşük Yazma Hızları: Yoğun veri transferlerinde performans kaybı yaşanabilir.

7. Crucial P3 3D NAND

• İyi Fiyat/Performans: Uygun fiyatlı bir NVMe SSD olarak öne çıkar.
  • Yeterli Hızlar: Okuma hızı yaklaşık 3500 MB/s, yazma hızı yaklaşık 3000 MB/s.
  • DRAM Desteği: Bazı modellerde DRAM önbelleği bulunabilir.

• Performans Sınırlamaları: Özellikle yoğun yazma işlemlerinde performans düşüşleri yaşanabilir.

8. Crucial P3 Plus

• Yüksek Performans: Okuma hızı yaklaşık 5000 MB/s, yazma hızı yaklaşık 4200 MB/s gibi yüksek değerler sunar.
  • DRAM Desteği: DRAM önbelleği ile daha iyi veri işleme performansı sağlar.
  • PCIe 4.0 Desteği: En yeni teknolojileri kullanarak daha hızlı veri transferleri sunar.

• Fiyat: Genellikle daha yüksek bir fiyat aralığında bulunabilir.
  • Isı Yönetimi: Yüksek yoğunlukta kullanımda ısınma sorunları yaşanabilir.
Sadece burada değil, kullanıcıların yorumları da beni diğer SSD'leri almaktan vazgeçirdi. Şu an en iyisi olarak Exceria Plus diyorum. Biraz araştırırsanız diğer SSD'leri neden tercih etmediğimi anlayabilirsiniz.

WD ve MLD markalarına hiç bulaşmadım.
Yaklaşık 1 saattir SSD araştırıyorum, yeter artık :d Memnun olun sevgili forum üyeleri :D

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu SSD'yi almak istiyorum. DRAM'li ve hızları da tatmin edici. Karar vermek için yarına kadar sürem var, yarın sipariş edeceğim kardeşimle birlikte. (çünkü babam ödemeyi yapacak). DRAM'i var değil mi? (ben var diye biliyorum). Çok aşırı yüksek dosya transferleri yapacağım. Bu yüzden DRAM'li bir model seçmek zorunda kaldım, bilgisayarı sadece oyun oynamak ve yüklemek için kullanıyorum. Bu SSD bana uzun süre gider mi, ne düşünüyorsunuz?

Not: G1 değil, G2 değil, G3 değil, düz Plus.
Bir sürü model baktım ve en uygunu olarak bunu seçtim.

Anakartım PCI-e-3.0, yaşayacağım kaybın farkındayım. Tek temellim yazılım ve donanım için bir sorun oluşmamasıdır.

Bunada bakmıştım yazılım desteği yüzünden ama DRAM'i olmaması çok kötü olmuş, üzdü :(

Dünden beri yapay zeka ile konuşuyorum ve işte dolaştığım SSD'ler hakkında yazdıkları:

1. Kioxia Exceria Plus

• Yüksek Okuma ve Yazma Hızları: Yaklaşık 3400 MB/s okuma ve 3000 MB/s yazma hızları ile iyi bir performans sağlar.
  • Güvenilir Marka: Kioxia, NAND bellek alanında köklü bir geçmişe sahip olduğu için dayanıklılığı ve güvenilirliği ile öne çıkar.
  • Fiyat/Performans: Genellikle uygun fiyatlı bir seçenek olarak değerlendirilir, bu da bütçe dostu bir çözüm arayanlar için cazip hale getirir.

2. PNY XLR8 CS3030

• Yüksek Okuma ve Yazma Hızları: Okuma hızı yaklaşık 3500 MB/s, yazma hızı yaklaşık 3000 MB/s.
  • Uygun Fiyat: Genellikle uygun fiyatlı bir seçenek sunar.

• Yazılım Desteği: Bazı kullanıcılar, yazılım desteği konusunda olumsuz deneyimler yaşayabilir.

3. XPG SX8200 Pro

• Yüksek Performans: Okuma hızı yaklaşık 3500 MB/s, yazma hızı yaklaşık 3000 MB/s.
  • İyi Soğutma Seçenekleri: Bazı modellerde heatsink bulunabilir.

• Yüksek Fiyat: Diğer bütçe dostu SSD'lere göre fiyatı biraz daha yüksek olabilir.
  • Sıcaklık Yönetimi: Aşırı yük altında ısınma sorunları yaşanabilir.

4. XPG Spectrix S40G

• Estetik Tasarım: RGB aydınlatma ile estetik bir görünüm sunar.
  • İyi Performans: Okuma hızı yaklaşık 3400 MB/s, yazma hızı yaklaşık 3000 MB/s.

• Fiyat: RGB aydınlatma özellikleri nedeniyle fiyatı daha yüksek olabilir.
  • Isı Yönetimi: Aşırı yük altında ısınma sorunları yaşanabilir.

5. XPG MSI Spatium M450

• PCIe 4.0 Desteği: Daha yeni teknolojilerle daha yüksek hızlar sunabilir.
  • DRAM Desteği: İyi performans için DRAM önbelleği içerir.
  • Uygun Fiyat: Genellikle bütçe dostu bir seçenek olarak değerlendirilir.

• Gerçek Performans: PCIe 3.0 sistemlerde performans düşecektir.
  • Sıcaklık Sorunları: Yüksek yoğunlukta kullanımda ısınma sorunları olabilir.

6. Kingston NV2

• Bütçe Dostu: Genellikle uygun fiyatlı bir seçenek sunar.
  • Kolay Kurulum: M.2 form faktörü ile modern sistemlerde kolayca kullanılabilir.
  • Yeterli Performans: Okuma hızları 3500 MB/s civarındadır.

• DRAM-less Tasarım: Bazı versiyonları DRAM içermemektedir.
  • Daha Düşük Yazma Hızları: Yoğun veri transferlerinde performans kaybı yaşanabilir.

7. Crucial P3 3D NAND

• İyi Fiyat/Performans: Uygun fiyatlı bir NVMe SSD olarak öne çıkar.
  • Yeterli Hızlar: Okuma hızı yaklaşık 3500 MB/s, yazma hızı yaklaşık 3000 MB/s.
  • DRAM Desteği: Bazı modellerde DRAM önbelleği bulunabilir.

• Performans Sınırlamaları: Özellikle yoğun yazma işlemlerinde performans düşüşleri yaşanabilir.

8. Crucial P3 Plus

• Yüksek Performans: Okuma hızı yaklaşık 5000 MB/s, yazma hızı yaklaşık 4200 MB/s gibi yüksek değerler sunar.
  • DRAM Desteği: DRAM önbelleği ile daha iyi veri işleme performansı sağlar.
  • PCIe 4.0 Desteği: En yeni teknolojileri kullanarak daha hızlı veri transferleri sunar.

• Fiyat: Genellikle daha yüksek bir fiyat aralığında bulunabilir.
  • Isı Yönetimi: Yüksek yoğunlukta kullanımda ısınma sorunları yaşanabilir.
Sadece burada değil, kullanıcıların yorumları da beni diğer SSD'leri almaktan vazgeçirdi. Şu an en iyisi olarak Exceria Plus diyorum. Biraz araştırırsanız diğer SSD'leri neden tercih etmediğimi anlayabilirsiniz.

WD ve MLD markalarına hiç bulaşmadım.
Yaklaşık 1 saattir SSD araştırıyorum, yeter artık :d Memnun olun sevgili forum üyeleri :D
bu ard şöyle düzenleyeyim
Ancak Crucial P3, DRAM (Dinamik Rastgele Erişim Belleği) ile gelmez.
msi m450'dede dram yok
Spectrix S40G: aşırı ısınıyor
DİĞERLERİNE BAKMADIM

PNY XLR8 CS3030 SSD (500 GB) (M280CS3030-500-RB)

sanırım bunu alacağım en iyisi bu gibi

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı