Kioxia Exceria Plus G3 1TB nasıldır?

Emekli_Gamer

Hectopat
Daha fazla  
SSD veya HDD modeli
Kioxia Exceria Plus G3
Anakart
Msı H410M Pro
Vatan Bilgisayar'dan gece indiriminden 2.200 TL Kioxia Exceria Plus G3 aldım. Oyun için ve günlük kullanım da kullanacağım nasıldır bu SSD DRAM yok diyorlar. Bunun neye etkisi vardır? DRAM'mın oyunlarda FPS etkisi var mıdır? İade etmem gerekir mi? Şu an kullandığım SSD göre nasıldır?

(Eski SSD PNY XLR8 CS3030 250GB 3500/1050MB/s NVMe PCI-e Gen 3X4.)

Yeni aldığım KIOXIA Exceria PLUS G3 1TB NVMe Gen4 M.2 SATA SSD R:5000MB/s W:3900 MB/s fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'da

H.O/G.O?

FPS'de düşüş yaşamazsın ama DRAM'siz SSD alman kötü olmuş.

DRAM neye etkisi vardır hocam tam bilmiyorum da geri vermeme gerek var mı?

Hayır geri vermene ve DRAM olmadığı için bu kadar takılmana gerek yok. DRAM olduğu zaman SSD'ler daha hızlı işleri yapabiliri performansı daha iyi olabilir fakat aldığın ürünün de hızı gayet yeterli olduğundan ayrıca oyun için kullanacağını da göz önünde bulundurursak iade etmene hiç gerek yok.

DRAM'siz SSD'leri topyekûn kötü ilan etmek yanlış. Umarım zaman içinde bu yanılgı da sönecektir.

Oyun oynamak için gayet iyi performanslı ve ekonomik tercih olmuş. Güle güle kullan. Sırf bu iş için DRAM olması şart değildir. Oyun performansına da zerre etkisi yoktur.

Şu ana kadarki incelemeler ve yorumlara bakarsak bu model ortalamanın üstünde bir DRAM'siz SSD.

Son düzenleme:

Yorumunuza tamamen katılıyorum. DRAM'in ne olduğunu bilmeden varsa iyi, yoksa kötü diyenleri anlamıyorum.

Evet Çoğunlukla Oyun için kullanacağım DRAM olmayan SSD'lerde bilgisayar Ramından kullanıyormuş galiba böyle bir şey var mı?

Evet çoğunlukla oyun için kullanacağım DRAM olmayan SSD'lerde bilgisayar ramından kullanıyormuş galiba böyle bir şey var mı?

Sistem performansını olumsuz etkileyecek miktarda kullanmaz fakat evet kullanır.

Evet Çoğunlukla Oyun için kullanacağım DRAM olmayan SSD'lerde bilgisayar Ramından kullanıyormuş galiba böyle bir şey var mı?
DRAM Olmayan ssdlerde geçici dosyalar NAND yongalarına depolanır bu da ssdye yük bindirir ve DRAMli ssdlere göre daha kısa sürede hız ve sağlık düşüşü yaşarlar. G3'ü iade etme şansın varsa edip 3000 TL'ye Kingston Renegade veya 1780 TL'ye Exceria Plus alman daha mantıklı olur. Dram'siz SSDler kötü olmaya bilir ama uzun vadede stabilite kaybı yaşatıyorlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…