Kioxia Exceria Plus G3 1TB nasıldır?

DRAM'siz SSD'leri topyekûn kötü ilan etmek yanlış. Umarım zaman içinde bu yanılgı da sönecektir.

Oyun oynamak için gayet iyi performanslı ve ekonomik tercih olmuş. Güle güle kullan. Sırf bu iş için DRAM olması şart değildir. Oyun performansına da zerre etkisi yoktur.

Cevabınız için teşekkür ederim hocam içimi ferahlattınız peki son olarak Windows'u bu SSD kuracağım ileriki zamanlarda sıkıntı yaşarmışım forumda sıkıntı yaşayanlar varmış galiba DRAM olmadığından böyle bir şey var mı peki varsa ne gibi sıkıntılar yaşarım çökme vb.

Evet Çoğunlukla Oyun için kullanacağım DRAM olmayan SSD'lerde bilgisayar Ramından kullanıyormuş galiba böyle bir şey var mı?
NVMe, başka deyişle PCIe üzerinden çalışan yüksek hızlı M.2 SSD'lerin DRAM içermeyenlerinde o özellik olur. SATA olanlarda yoktur.

HMB(Host Memory Buffer) denilen o özellik güncel olarak satılan DRAM'siz NVMe SSD'lerin tamamında vardır ve çok güzel bir özelliktir. DRAM kadar etkili olmasa da kayda değer fayda sağlar ve SSD üretiminde maliyeti azaltır. Sistem belleğinden ayırdığı alan çoğu zaman üç basamaklı değerleri görmez bile. Yani hepi topu 100-150 MB, belki yok bile.

Cevabınız için teşekkür ederim hocam içimi ferahlattınız peki son olarak Windows'u bu SSD kuracağım ileriki zamanlarda sıkıntı yaşarmışım forumda sıkıntı yaşayanlar varmış galiba DRAM olmadığından böyle bir şey var mı peki varsa ne gibi sıkıntılar yaşarım çökme vb.
Yazdığımı okuyabilirsin. Dramli ssdlere göre daha kısa sürede hızlarında ve sağlığında düşüş yaşanacak. Yine karar size kalmış.

DRAM Olmayan SSD'lerde geçici dosyalar NAND yongalarına depolanır bu da SSD'ye yük bindirir ve DRAM'li SSD'lere göre daha kısa sürede hız ve sağlık düşüşü yaşarlar. G3'ü iade etme şansın varsa edip 3000 TL'ye Kingston Renegade veya 1780 TL'ye Exceria Plus alman daha mantıklı olur. DRAM'siz SSD'ler kötü olmayabilir ama uzun vadede stabilite kaybı yaşatıyorlar.

Maalesef bütçem 3K kadar çıkmaz 2K bandında olur dediğinizde degerlendireceğim teşekkür ederim cevabınız için

@MuratTheFounder hocam benim şuan kullandığım SSD DRAM varmış ama anakartımda 1 tane M.2 slotu var
2 inci M.2 SSD takmak için bir aparat filan var mıdır varsa onu alıp bu aldığım M.2 SSD ona takarım sadece oyun için kullanmış Olurum

Son düzenleme:
Piyasadaki alınabilecek en iyi SSD lerden biri olduğunu düşünüyorum.
Somut iki nedeni var:
Birincisi bu konuda ki herkesin farkında olduğu okuma yazma hızı 5000/3900
İkincisi ise kimsenin bakmadığı ama benim en önem verdiğim nitelik 600 TBW.
Sağlık ve dayanıklılıkla ilgili en önemli teknik detay bu olsa gerek.

DRAM li modelde sağlığın düşmeye başlayacağı veya dikkat edilmesi gereken bir hale geleceği tahmini değer 400 TBW, DRAM siz modelde 600 TBW ise bunun anlamı DRAM siz modelin ömrü DRAM li modelden %50 daha fazla demektir değil mi? @MuratTheFounder

Somut iki nedeni var:

DRAM li modelde sağlığın düşmeye başlayacağı tahmini değer 400 TBW, DRAM siz modelde 600 TBW ise bunun anlamı DRAM siz modelin ömrü DRAM li modelden %50 daha fazla demektir değil mi? @MuratTheFounder
Aralarında 1kya yakın fiyat farkı var ve G3’ün 500 üstüne en iyi pcle 4.0 ssdlerden olan Renegade serisi var. Ayrıca %50 değilde yüzdeliğe vurunca %30 civarı bir fark yapıyor.

Somut iki nedeni var:

DRAM li modelde sağlığın düşmeye başlayacağı veya dikkat edilmesi gereken bir hale geleceği tahmini değer 400 TBW, DRAM siz modelde 600 TBW ise bunun anlamı DRAM siz modelin ömrü DRAM li modelden %50 daha fazla demektir değil mi? @MuratTheFounder
G3 1200 TBW değil mi?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı