Kioxia Exceria Pro ısınıyor

comet256

Picopat
Daha fazla  
Selamlar, hafıza yükseltmesi için SSD arayışına girmiştim. Bilgisayarım 2018 model ASUS Zenbook 13, i7-8565U, MX250 ve PCI-e 3 arayüzüne sahip. İleriye yönelik olması için kısmen güncel teknolojilere sahip Kioxia Exceria Pro 2TB modelini aldım. SSD, işlemci ile bataryanın arasında bir konumda ve sanırım ESD gibi etkenlerden SSD'yi koruması için folyo benzeri bir torbanın içinde duruyor. Yani bırakın hava akışını, sobanın yanına battaniye sarılmış gibi bir durumda kendisi. Bu şartlar altında bir miktar sıcak çalışacağını tahmin ediyordum; ancak bilgisayarım PCI-e 3 olduğu için SSD'nin maksimum performansının çok daha altında çalışacağından daha serin çalışmasını umuyordum.

İlk yaptığım hız testinde SSD 72 dereceyi gördü ve yazılımı birkaç kez sıcaklık uyarısı verdi. Eski Intel 660p SSD'im 40 derece civarlarında çalışıyordu ve yükte de bu değerleri çok geçmediği için sıcaklık değerlerine dikkat etmemiştim, ama şu anda yükte iken işlemcim 50-60 derecelerdeyken SSD 60-65 derece civarlarında geziniyor, boşta ise 40 dereceye düşüyor. Yabancı bir forumda, SSD sistemde 75 derece gösteriyorken termal kamera ile SSD'nin kontrolcü kısmının 95 dereceye kadar çıktığını gösteren bir yazı gördüm. Bu durumu önemsemeden kullanmaya devam etmek, herhangi bir sorun teşkil eder mi? Uzun vadede veri kaybına veya SSD'nin beklenmedik bir anda bozulmasına yol açar mı bilmiyorum. Önerilen ve övülen bir SSD ama bu konuda fazla yazı bulamadım. Benzer durumlarla karşılaşan oldu mu?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı