MacBook Air M4 vs Diğer Laptoplar

Tıbbiyeli

Megapat
Makaleler
1
Daha fazla  
Arkadaşlar iyi günler.
Üniversitede tez işleri, gündelik kullanım, film izleme amaçlı laptop alacağım.
Oyun oynama düşüncem yok ayrı olarak masaüstü bilgisayarım var.
40 bin lira civarı laptoplara bakıyorum.

Aradığım öncelikler:
İnce kompakt yapısının olması
Uzun yıllar hızlı kalması, işlemcisinin iyi olması
Ekranın kaliteli olması.
Şarjının uzun süre gitmesi.

Telefonum iPhone fakat daha önce hiç Mac bilgisayar kullanmadım.
MacBook Air M4 Kasım indirimleriyle 45 bine geliyor. Fakat çekincelerim, 16 GB RAM, 256 GB SSD olması. Uzun vadede üzer mi?
Ya da bu fiyat bandında yukarıda saydığım özellikte hangi laptopları önerirsiniz?

Son düzenleme:
13 inch macbook air. M1 ve üstü farketmez. Uzun yıllar götürür seni.

Arkadaşlar iyi günler.
Üniversitede tez işleri, gündelik kullanım, film izleme amaçlı laptop alacağım.
Oyun oynama düşüncem yok ayrı olarak masaüstü bilgisayarım var.
40 bin lira civarı laptoplara bakıyorum.

Aradığım öncelikler:
İnce kompakt yapısının olması.
Uzun yıllar hızlı kalması, işlemcisinin iyi olması.
Ekranın kaliteli olması.

Telefonum iPhone fakat daha önce hiç Mac bilgisayar kullanmadım.
MacBook Air M4 Kasım indirimleriyle 45 bine geliyor. Fakat çekincelerim, 16 GB RAM, 256 GB SSD olması. Uzun vadede üzer mi?
Ya da bu fiyat bandında yukarıda saydığım özellikte hangi laptopları önerirsiniz?

Hocam Mac mantıklı olabilir yazdıklarınıza göre Apple'daki 16 GB RAM ileri içinde gayet yeterli olacaktır.

Öncelikle yaklaşık 7 yıldır Mac kullanan biri olarak şunu rahatlıkla söyleyebilirim: Mac’ler gerçekten uzun ömürlü cihazlar. Şu anda 2020 model bir Mac kullanıyorum ve hâlâ en ufak bir sorun yaşamadım. Sadece depolama zamanla yetersiz kalabiliyor, buna dikkat etmekte fayda var. M4 günlük kullanım için fazlasıyla güçlü bir cihaz olabilir, bu yüzden M1, M2 veya M3 modellerinde daha iyi RAM ya da depolama seçenekleri varsa onları da değerlendirebilirsiniz. Yine de bahsettiğiniz Mac fazlasıyla yeterli ve sizi uzun yıllar sorunsuz şekilde idare eder.

Öncelikle yaklaşık 7 yıldır Mac kullanan biri olarak şunu rahatlıkla söyleyebilirim: Mac’ler gerçekten uzun ömürlü cihazlar. Şu anda 2020 model bir Mac kullanıyorum ve hâlâ en ufak bir sorun yaşamadım. Sadece depolama zamanla yetersiz kalabiliyor, buna dikkat etmekte fayda var. M4 günlük kullanım için fazlasıyla güçlü bir cihaz olabilir, bu yüzden M1, M2 veya M3 modellerinde daha iyi RAM ya da depolama seçenekleri varsa onları da değerlendirebilirsiniz. Yine de bahsettiğiniz Mac fazlasıyla yeterli ve sizi uzun yıllar sorunsuz şekilde idare eder.
Teşekkür ediyorum.
Bazı videolarda 16 gb ram ilerisi için yetersiz olur. 256 gb ssd hızı da 512 ye göre düşük kalıyor. Ve yazma ömrü daha az oluyor denilmiş ama sanırım 5,6 yıl kullanınca mı ram ve depolama eksikliğini hissederim?

Teşekkür ediyorum.
Bazı videolarda 16 GB RAM ilerisi için yetersiz olur. 256 GB SSD hızı da 512'ye göre düşük kalıyor. Ve yazma ömrü daha az oluyor denilmiş ama sanırım 5,6 yıl kullanınca mı RAM ve depolama eksikliğini hissederim?

Fazla RAM'li bakın hocam depolama konusunu harici depolama ile halledersiniz.

Yapmayı düşündüğünüz aktiviteler için 8+256 bile yeterli olur. Ama ilerisi için 16+256 iyidir. Yeterlidir. Olmadı harici SSD alırsınız.
Teşekkür ediyorum.
Bazı videolarda 16 gb ram ilerisi için yetersiz olur. 256 gb ssd hızı da 512 ye göre düşük kalıyor. Ve yazma ömrü daha az oluyor denilmiş ama sanırım 5,6 yıl kullanınca mı ram ve depolama eksikliğini hissederim?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı