Kioxia-Exceria SSD çok ısınıyor

Seluze12

Hectopat
Yer
Çekmeköy/İstanbul
Daha fazla  
Meslek
3.Kaptan / Second Officer
SSD veya HDD modeli
KIOXIA-EXCERIA SSD 1 TB 2100/1700
İyi günler Kioxia-Exceria 1 TB SSD sahibim. Resimde gördüğünüz gibi normal sıcaklığı 65-69 arasında çalışıyor. Forza Horizon 5 gibi oyunlara girdiğimde ise SSD'nin bulunduğu konuma parmağımı değdiremiyorum. İnanılmaz ısınıyor. Bunun sebebi ne olabilir? SSD sağlığı her ay %1 düşüyor. Okuma yazmada sorun yok. Ama tahmin ediyorum ki bu ısınması yüzünden oyunlarda Drop FPS yiyorum.

Dosya Ekleri

• ssd.png
    ssd.png
    61,7 KB · Görüntüleme: 237
Benim de 500 GB olanı var 52 dereceler de falan, bildiğim kadar ile M.2 SSD'lerde sıcaklık olayı o kadar şey değil diyorlar ama bilemedim, ve de benim de 4 ay önce aldığım SSD şu an %92 sağlığa sahip ama hızlarda sorun yok o yüzden kafama takmıyorum o sağlığı.

@charm ne alakası var. Bende 500 GB modelini kullanıyorum ve alın bakın ısı değerlerine;

Eki Görüntüle 1473080

Muhtemelen size sorunlu bir model geldi. Bu kadar ısınması normal değil. İade edin veya garantiye gönderin.
Aynı SSD'yi bende kullandım üstelik sizin attığınız değerler de iyi değil.

Aynı SSD'den ben de yeni aldım, 2 haftadır kullanıyorum ama hiç kontrol etmemiştim. Akşam ilk işim kontrol etmek olacak. Taktığınız M.2 portunda anakartın soğutma bloğu var mı acaba?

Neden benim laptopta bu kadar ısınıyor anlayabilmiş değilim arkadaşlar.

Aynı SSD'den ben de yeni aldım, 2 haftadır kullanıyorum ama hiç kontrol etmemiştim. Akşam ilk işim kontrol etmek olacak. Taktığınız M.2 portunda anakartın soğutma bloğu var mı acaba?

Ben laptop kullanıyorum capser G911 daha önce içini hiç acmadım ondan dolayı bilmiyorum. Ama duydugum kadarıyla SSD üzerinde termal pad varmış.

Ben laptop kullanıyorum capser G911 daha önce içini hiç acmadım ondan dolayı bilmiyorum. Ama duydugum kadarıyla SSD üzerinde termal pad varmış.
Kusura bakmayın ben masaüstü sanmıştım, umarım kronik bir sorun değildir de çözüm bulabilirsiniz.

Ha laptop ise bu sıcaklıklar laptopa göre normal olabilir.(yani laptoplar daha çok ısınıyor ya ondan) ben bir an masaüstü sandım.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı