Kioxia G2 nasıldır?

Butun M.2 SSD'ler sıcak calisir zaten. Onemli olan thermal throttle olup olmadigidir. Kasa ici hava akisin berbat olmadigi surece g2, thermal throttle meydana gelen bir model degil.

Bunun disinda attigin fotograftaki diger SSD'lerden DRAM'e sahip olmasindan oturu daha iyi oldugu icin dogru secim yapmissin. Bu modelin tek eksisi SLC size'inin kucuk olmasi (19 GB), bunun da etkisini sadece cok fazla yazma islemi yapiyorsan fark edersin. Cok fazla yazma islemi yapiyorsan baska diske yonel ama bu listede olmayan ve DRAM'e sahip olan bir modele. Diyorsan ki benim dosya yazmayla isim yok sadece gunluk kullanim ve oyun icin aliyorum, o zaman hiçbir şey hissetmezsin.

Öncelikle yorumunuz için çok teşekkür ederim. Alma amacım şudur Windows kuracağım ve aynı zamanda oyun için kayıt vs alacağım YouTube'a atarım diye. Başka da bir şey yapmayı düşünmüyorum. Bu seçenekler arasından en iyi tercihi yaptıysam eğer sizden ricam tekrar söylemeniz kullanım amacımı belirttim zaten.

Oyun da yükleyeceğim bu arada.

Öncelikle yorumunuz için çok teşekkür ederim. Alma amacım şudur Windows kuracağım ve aynı zamanda oyun için kayıt vs alacağım YouTube'a atarım diye. Başka da bir şey yapmayı düşünmüyorum. Bu seçenekler arasından en iyi tercihi yaptıysam eğer sizden ricam tekrar söylemeniz kullanım amacımı belirttim zaten.

Hocam her türlü yeter, zaten DRAM var hız düşüşü vs. olmaz.

Eger oyun kayitlarini 30-40 dakikalik alacaksan ve bunu siklikla yapacaksan Exceria G2'de bunlarin tasinmasi uzun surebilir lakin bu kayitlari direkt G2'nin icine kaydedilecek sekilde depolayacaksan hicbir sorun olmaz.

Hocam her türlü yeter, zaten DRAM var hız düşüşü vs. olmaz.
Hiz dususu ile DRAM'in alakasi yok. Hiz dususu tamamen SLC Size ile alakali bir durum.

Eger oyun kayitlarini 30-40 dakikalik alacaksan ve bunu siklikla yapacaksan Exceria G2'de bunlarin tasinmasi uzun surebilir lakin bu kayitlari direkt G2'nin icine kaydedilecek sekilde depolayacaksan hiçbir sorun olmaz.

Hiz dususu ile DRAM'in alakasi yok. Hiz dususu tamamen SLC Size ile alakali bir durum.

Hocam DRAM'i tam olarak açıklar mısın bende bilgileneyim, yanlış bilgi vermeyeyim sonra.

Eger oyun kayitlarini 30-40 dakikalik alacaksan ve bunu siklikla yapacaksan Exceria g2'de bunlarin tasinmasi uzun surebilir lakin bu kayitlari direkt g2'nin icine kaydedilecek sekilde depolayacaksan hiçbir sorun olmaz.

Hiz dususu ile DRAM'in alakasi yok. Hiz dususu tamamen SLC size ile alakali bir durum.

Hocam hangi kayıt programını kullanırım bilmiyorum ama minimum 40 Max 1 saatlik videoları yüklemeyi düşünüyorum YouTube için. Önceden GeForce expden kayıt alıp YouTube'a atıyordum 1 saatlik videoları ortalama 3.5 saat vs sürüyordu yüklenmesi eski ssdmi hatırlamıyorum.

Ve sıklıkla kayıt almayı düşünüyorum hatta yayın vs işine bile girmeyi planlıyorum ancak yayın şu an değil 5-6 ay sonra.

Hocam DRAM'i tam olarak açıklar mısın ben de bilgileneyim, yanlış bilgi vermeyeyim sonra.
Asagiya birakayim.
Geçici depolama. Örneğin bazı sık kullandığın uygulamalar DRAM'de depo edilir, böylelikle o uygulamalar açılırken NAND yongaları dinlenir ve ömrü uzamış olur. DRAM bulunmayan disklerde NAND sürekli olarak çalışır, dolayısıyla NAND yongaları uzun vadede daha erken yıpranır.
@barış baskan dedigim gibi eger kayitlari direkt G2'de depolayacaksan sikinti olmaz.

Asagiya birakayim.

@barış baskan dedigim gibi eger kayitlari direkt g2'de depolayacaksan sıkıntı olmaz.

Hocam örnek veriyorum cahilliğimin kusuruna bakmayın. Arc B580 aldığımdan bu malum Experience'dan kayıt alamayacağım Experience da direkt SSD'ye kayıt oluyordu videolar. Şimdi herhangi bir video kayıt programı indirsem oda exp gibi SSD'ye kayıt oluyor değil mi? Eğer öyleyse sıkıntı olmaz demek istiyorsunuz.

Benim yapmak istediğim şu oyunu oynarken kayıt programından kayıt almak yani SSD'ye kayıt almak ardından da YouTube'a yüklemek. YouTube'a yüklendikten sonra da SSD'den sileceğim videoyu.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı