Kioxia SSD aniden bozuldu

utkuxxxx

Decapat
Katılım
27 Ocak 2022
Mesajlar
36
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
SSD veya HDD modeli
kbg50zns256g
Anakart
A320m s2h
Kioxia kBG50ZNS256g aniden bozuldu. Bilgisayarı açtım GTA 5'e girdim mavi ekran verip kapandı tekrar açtığımda reboot and select disk diyordu sonra BIOS'a girdim orada gözükmüyordu sonra başka SSD taktım bilgisayar yönetimine girdim gene gözükmedi SSD mi tekrar nasıl çalıştırabilirim?
 
Hocam 1 gün kullandım, sahibinden üzerinden aldım, satan kişi de Dell PC'den çıktı dedi. HDD Sentinel'de 1 TB yazılma ve 1 gün 2 saat çalışma süresi vardı.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Kablolarda herhangi bir sorun varmı teyit et eğer sorun yoksa ssd'in yalan olmuş yapacak pek birşey yok garantisi varsa yollamayı dene.
 
Bilgisayarı olan herhangi bir arkadaşın varmı onun bilgisayarında denesen belki anakart kaynaklı bir problem olmuştur.
 
Diski çıkarıp bakır kısımlarını mavi bir silgiyle silmeyi deneyebilirsiniz. Oksitlendiyse temizleyecektir. Onun dışında yapacak pek bir şey gözükmüyor. Büyük ihtimalle diskinizde bir kapasitör kısa devre yaptığı için çalışmıyor. Etiketin dış tarafındaki kapasitörler sen biriyse belki patladığını veya kırıldığını dahi görebilirsiniz. Onun dışında servise göndermek dışında bir seçeneğiniz yok gibi görünüyor. NAND arızası olsaydı disk yazma korumaya dönüşürdü veya kontrolcü arızası olsaydı 0MB görünürdü büyük ihtimalle.
 

Geri
Yukarı