Kioxia SSD sağlığı bir haftada %99 oldu

Mümkünse iade edin onun kardeşi olan TR200 bende 5 ayda %93'e düştü.

Dosya Ekleri

• ssd.jpg
    ssd.jpg
    76,5 KB · Görüntüleme: 87
Sağlık pek önemli bir değer değil. Benim yazma hızım 1TB'a ulaştığı anda sağlık 99 oldu. Bence her TB başına sağlık yüzde 1 düşüyor. Bu arada sağlık demek SSD'nin garanti süresi gibi bir şey. Yani yavaşladığı, eskidiği anlamına gelmiyor. Eğer SSD'de donanımsal sorun yoksa rahat rahat kullanabilirsiniz. Okuma yazma hızlarına da bakmayı ihmal etmeyin.

Keşke almadan önce biraz araştırma yapsaydın hocam, eğer iade edebiliyorsan ssdyi iade et. Gerekirse 100-200 fazla ver samsung marka güzel bir ssd al ömürlük olsun. 10 yıl önce aldığım bilgisayarımın HDDsi bile hala %100 sağlıkta, belki benim şansımadır ama birşey alırken mutlaka kaliteli alıcaksın.

Arkadaşlar merhaba. Yaklaşık 2 hafta önce bir bilgisayar İncehesap üzerinden sorunum şöyle; Kioxia SSD Utility üzerinden baktığımda SSD sağlığı geçen hafta %100 gözüküyordu fakat şu an %99 olmuş. Sebebi ne olabilir? Bu kötü bir şey midir?

SSD linki bırakıyorum buraya:

benz

Arkadaşlar merhaba. Yaklaşık 2 hafta önce bir bilgisayar İncehesap üzerinden sorunum şöyle; Kioxia SSD Utility üzerinden baktığımda SSD sağlığı geçen hafta %100 gözüküyordu fakat şu an %99 olmuş. Sebebi ne olabilir? Bu kötü bir şey midir?

SSD linki bırakıyorum buraya:

Eki Görüntüle 734728

Benzer sorun bende de var Team group SSD kullanıyorum 480GB 3. haftada %98'e düştü.
Allah Allah :D benim WD 160 GB diskin sağlığı neden %99 o zaman? 12 senedir kullanılıyor olmasına rağmen. :)

Bende de var aynısından performans ve saglık %100.

Aynı marka SSD bende kullanıyorum. 2 hafta önce PC bianda kendini yeniden başlattı açılırken safe moda almış kendini ne yaptiysam çıkaramadım. Formatta atılmıyor. SSD aldığım dükkana geri götürdüm. SSD bir sorun olmamasına rağmen sorun gösterip PC'yi güvenli moda alıyormuş %94 sağlığı. Garanti yollanır 1 hafta gelmez dediler bende şimdilik kullanayım eğer bir şey olursa gönderirim hesabı geri aldım. Şimdilik bir sorun yok ama bu marka harbiden sıkıntılı.

Dosya Ekleri

• Screenshot_1.png
    Screenshot_1.png
    158 KB · Görüntüleme: 62
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı