Kiracımızı çıkartamıyoruz ne yapmalıyız?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

English Teacher

Kilopat
Makaleler
1
Yer
İstanbul
Efendim öncelikle herkese merhabalar. Biraz detaylı bir şekilde anlatacağım konu son 3 gündür beni çaresiz bıraktığı için buraya da yazma gereği duydum.

Benim 73 yaşında bir anne annem var. Kendisi tek başına Malatya da merkez de yaşıyor. 2 katlı bir evi var üst katında kendisi alt katında ise kiracısı bulunuyor. 1 ay önce eski kiracılar çıkınca yeni bir kiracı geldi. Batmandan gelmiş bir kadın ile bir kız çocuk.

Ay sonunda kiralarını ödemediği için evden çıkmalarını isteyince anne annem kadın anne annemi tehdit etti. "Bu evi yakarım, seni boğarım" gibi tehditler savurunca anne annem kormuş dolayısıyla polis çağırmış.

(Tabi kiracı olduğuna dair herhangi bir belge yok bunların anne annem öyle işler bilmediğinden) Polis gelmiş ve "Siz nereden bunlara bulaştınız çingene bu kadın bulaşmayın, bırakın ne zaman isterse o zaman çıksın yapabileceğimiz bir şey yok" demiş. Daha sonra kadın anne annemi yine tehdit edince polise gitmiş anne annem tekrar tehdit ediyor beni can güvenliğim yok diye polisin tepkisi "Siz 5-6 kadın gidin kadını dışarı atın, karşılık verirse müdahale ederiz" demiş.

Arkadaşlar ben hayatım boyunca böyle rezillik görmedim ! Dayılarım ve biz İstanbulda oturuyoruz. Dayılarım yarın Malatya'ya gidiyor. Artık neler olacak bilmiyorum ama sonunda suçlu biz kalacağımızı düşünüyorum. Bu konuda bilgisi & fikri & önerisi olan varsa lütfen yorum yapsın konuya. Ve bundan sonra polise, yasalara bakış açım temelli değişti. Okuduğunuz için teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ee öncelikle yazdıkların çok zor anlaşılıyor. Daha sonra devam edeyim, Ben İç Güvenlik Yasası'na bu yüzden karşıyım. Polis bu halde bunları yapıyorken yarın bir gün onların eline sınırsız güç verdiğinde ne yapar? Koskoca polis teşkilatı 2 tane hatundan korkuyorsa vay halimize. Savaş çıksa deliklere kaçacaklar herhalde.

Anlattıklarınız şaka gibi. Polis nasıl böyle davranabilir? Sadece kadını değil, o polisleri de gerekli yerlere şikayet edin. Polisler de en az kadın kadar suçlu. Bu arada kendiniz tehdit ederek/fiziksel güç kullanarak kadını evden çıkarmaya çalışmayın, haklıyken haksız duruma düşersiniz.

Bir saniye! Haklısın polisin müdahale etmesi gerekir ama her polis aynı değildir.
Şimdi sen başka polislere de suçunu alıyorsunuz. Bizde Malatya'da yaşıyoruz, benim babam polis sen benim babama da suç alıyorsunuz. Onlar olmasaydı belki onlarca çocuk bulunmayıp ölecekti.
Not: Haklısın bu tuhaf bir durum o polisleri şikayet edin, diğer polislere neden suç alıyorsunuz, iyi günler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam, anladığım kadarıyla oturduğuna dair belge yok. Bu anne annenizin hatası. Yaşlı bir ninenin belgeyle de işi olmaz zaten. Sizin, akrabalarınız anne annenizle birlikte oturduğuna dair belge vs. yaptırsa o karıyı evden atarlar.
Bir de anladığım kadarıyla anne annenizi tehdit ediyormuş. Sizin akrabalarınız topu, tüfeği çeksin gidin o karıyı tehdit edin bakın ne oluyor?
Benim düşüncem bunlar hocam. Allah ailenize sabır versin :(.

Arkadaşlar ve konu sahibi boşuna bilgi kirliliği çıkartmayın. Polisler verilen emirleri yerine getirir ve güvenliğinizi sağlamakla yükümlüdür tabi şikayet varsa.
Gelelim çözüme bina sahibi iseniz yapacağınız şey ilk olarak mahkemedir. Mahkemeye durumu dilekçe ile bildirip gereğinin yapılmasını isteyeceksiniz. Mahkeme kararı lehinize kullanırsa kiracıya bir süre tanır eğer o gün içinde çıkmaz ise kararnamede yazılı olan bildiriyi kontrol eder polis eğer çıkmamış ise savcı emir verir polis'e, sonra polis gelir ve kiracıyı mahkeme emrine karşı gelmek ile polisler zorla dışarı atar ve eşyalar onlarınsa onları da zabıta yardımı ile toplayıp gideceği yere gideceği yer yoksa çöpe veya açık arttırmaya çıkarırlar.
Kanunları takip etmezseniz devamlı mağdur olursunuz.

İnsanımız, yalan yanlış efsane bilgilerle dolu olduğu için yanlış tartabiliyor olayı. Polis çok iyi davranmış bana kalırsa ''umurumuzda değil'' bile diyebilirlerdi. Polisin bu durumlarda fazla bir yetkisi yok o kadını dışarı çıkarsa ve o kadın da polis hakkında suç duyurusunda bulunursa ''yetkisiz bir biçimde görevi kötüye kullanma'' dan işinden olur. Yapabileceğiniz en iyi şey savcılığa gitmek tabi çok uzun bir süreç olacaktır. En iyisi 30-40 kişi gidip bunları evden çıkartmak. 3-4 erkek yeterlidir ama çingenelerin gözünü sürüyle giderseniz korkutabilirsiniz. Dokunulmazlığım var yalnız bunlardan ben de çok korkuyorum. Yolda giderken canı sıkılsa seni tecevüz eder romanlar, çingeneler... O yüzden onlardan uzak yerde oturmak ve ''getto''larından uzak kalmak en iyisi.

Burada ilgili polisi/polisleri suçlu bulamamın nedeni ilgisizliği. Elbette kadını yaka paça evden atmayacak ama en azından ilgi gösterebilirdi, bilgi verebilirlerdi. Onu geçtim, ortada tehdit var. Her tehdit öylesine söylenmiş olmuyor. Bu tehditler dikkate alınmadığından ölen insanları görmezden gelemeyiz. En azından bu konu için biraz ilgi göstermelilerdi. Sizi bilmem ama ben fazla haber izlemememe rağmen çok duyuyorum tehdit edilip başına kötü şeyler gelen insanları. Tehdit edilip polise giden ama ilgi görmeyen insanların 1 hafta sonra evlerinden ölü olarak çıktıklarına da şahit olmadık değil.

Amacım polisleri kötülemek değil. Zaten ilk mesajda genel konuşmadım, bahsettiklerim, ilgili kişi/kişiler hakkındaydı. İlk konulan, polislere yönelik olan konu başlığını da doğru bulmadığımı belirtmek isterim. Sadece bazı hassas konulara ilgisiz kalmamaları gerektiğini söylüyorum. Genel olarak zaten ilgileniyorlar fakat arada işini iyi yapmayanların çıktığı da bir gerçek. Her meslekte çıkar işini iyi yapmayanlar.

Son düzenleme:
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı