Kırık fanlı GTX 1050 Ti kullanmak sorun olur mu?

eL orfaNato

Hectopat
Not: Kart 1050 Ti Mini, 2 adet fanı var.

Temizleme işlemi sırasında fanlar hızlandığında fazla yakınlaştırınca, fan yapraklarından 2 tanesi kırıldı.
Bilgisayarı açtıktan 10-15 dakika sonra aşırı ses ve titreme olmaya başladı, kasada ki kalın kablolardan biriyle destek yaptım eski sessiz haline geldi. Öncelikle 2 sorum var yardımcı olursanız sevinirim:

1-Bir fan sapasağlam, diğer fandan 2 yaprak eksik olarak bu şekil kullansam etkisini hissedeceğim bir fark oluşur mu ya da bu şekil bırakırsam bir zararı olur mu?

2- Şuan garantisi devam ediyor, kartı 2. el olarak aldım, Zotac'tan 2 yıl, Eksenbilişimdi galiba ordan da +2 yıl garantisi varmış yanlış hatırlamıyorsam, ilk 2 seneden şuan 4 ay falan kaldı diye biliyorum.
Garanti olarak servise gönderirsem bu fanı ne kadar değiştirirler? (tahminide olur) Daha önce hiç Zotac garantiye ürün göndermedim, bu işlemi nasıl en pratik şekilde yapabilirim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Not: Kart 1050 Ti Mini, 2 adet fanı var.

Temizleme işlemi sırasında fanlar hızlandığında fazla yakınlaştırınca, fan yapraklarından 2 tanesi kırıldı.
Bilgisayarı açtıktan 10-15 dakika sonra aşırı ses ve titreme olmaya başladı, kasada ki kalın kablolardan biriyle destek yaptım eski sessiz haline geldi. Öncelikle 2 sorum var yardımcı olursanız sevinirim:

1-Bir fan sapasağlam, diğer fandan 2 yaprak eksik olarak bu şekil kullansam etkisini hissedeceğim bir fark oluşur mu ya da bu şekil bırakırsam bir zararı olur mu?

2- Şuan garantisi devam ediyor, kartı 2. el olarak aldım, Zotac'tan 2 yıl, Eksenbilişimdi galiba ordan da +2 yıl garantisi varmış yanlış hatırlamıyorsam, ilk 2 seneden şuan 4 ay falan kaldı diye biliyorum.
Garanti olarak servise gönderirsem bu fanı ne kadar değiştirirler? (tahminide olur) Daha önce hiç Zotac garantiye ürün göndermedim, bu işlemi nasıl en pratik şekilde yapabilirim?
Bu fanlar çok ucuzdur. Uyacağını düşündüğünü alıp takabilirsin. Örneğin bu.

Garanti kapsamından çıkmış olabilir. Çok fazla bir performans düşüşü yaşamazsın diye düşünüyorum.

Evet o sebeple fiyat sordum.En azından garantiye götüreceğim yerde tamir ettirirsem, üründe farklı parça değişim yapmadığım için daha sonradan devam eden garantiyi riske atmamak istiyorum.

Ekran kartını kalın kablolar yardımıyla sabitledim ama bilgisayar masası alanı dar, sallandıda mı epey sallanıyor , sesli bir şekilde.Eğer maliyeti çok tutmazsa yaptırsam mı acaba diye düşünüyorum?

Bu fanlar çok ucuzdur. Uyacağını düşündüğünü alıp takabilirsin. Örneğin bu.

Bu işlemi kendım onarırsam, devam eden garantime etki eder mi? Mesela ileride bir problem yaşarsam, garantiye gönderdiğimde bunu değiştirdiğim, işlem yaptığım için itiraz edebilirler mi belki o anda bunu da bozmuşsun vs diye? Yoksa biraz inceledim çok zor bir şey gibi durmuyor, vidaları falan çok dışta.Belki kendim bile takabilirim gibi duruyor ama biraz araştırdım riskli olabilir diye yazmışlar bu işlerle uğraşmamışlar kişiler için.

Belki ses sorunu veya birkaç derece sıcaklık artışı yaşayabilirsin.

Kablo ile sabitledim ses sorununu hallettim ama içim rahat etmedi.Öyle bi titriyodu ki, yerinden oynayacak kadar, 2 yaprak bile efsane denge bozuyormuş.

Evet o sebeple fiyat sordum.En azından garantiye götüreceğim yerde tamir ettirirsem, üründe farklı parça değişim yapmadığım için daha sonradan devam eden garantiyi riske atmamak istiyorum.

Ekran kartını kalın kablolar yardımıyla sabitledim ama bilgisayar masası alanı dar, sallandıda mı epey sallanıyor , sesli bir şekilde.Eğer maliyeti çok tutmazsa yaptırsam mı acaba diye düşünüyorum?

Bu işlemi kendım onarırsam, devam eden garantime etki eder mi? Mesela ileride bir problem yaşarsam, garantiye gönderdiğimde bunu değiştirdiğim, işlem yaptığım için itiraz edebilirler mi belki o anda bunu da bozmuşsun vs diye? Yoksa biraz inceledim çok zor bir şey gibi durmuyor, vidaları falan çok dışta.Belki kendim bile takabilirim gibi duruyor ama biraz araştırdım riskli olabilir diye yazmışlar bu işlerle uğraşmamışlar kişiler için.

Kablo ile sabitledim ses sorununu hallettim ama içim rahat etmedi.Öyle bi titriyodu ki, yerinden oynayacak kadar, 2 yaprak bile efsane denge bozuyormuş.
Garanti konusunda tamamen firmanın vicdanına kalmış durumdasınız,risk almadan başarıya ulaşamazsın :) ne olacak en kötü tek fanlı çalışır,fanı kendiniz değiştirin gitsin tecrübe olur.

Garanti konusunda tamamen firmanın vicdanına kalmış durumdasınız,risk almadan başarıya ulaşamazsın :) ne olacak en kötü tek fanlı çalışır,fanı kendiniz değiştirin gitsin tecrübe olur.

Zotac garanti servisine göndersem, servis kapsamında ücretli yapsalar o da olur, yarın öbürgün başka bir sorun olursa bana "başka yerde işlem görmüş" dememiş olurlar hem diye düşünüyorum garanti mi yakmayayım sonra.Kendim değişsem değişebilirim çok zor gözükmüyor ama tecrübe kazanırken kartımı kaybedersem ya da garantiyi, kazandığım tecrübe bana yeni kart vermeyecek, malum öğrenciyiz 😅 Zotac servisleri ve Endeks Bilişim hakkında bilginiz var mı? Tek fan için göndericem sanırım, sağ sağlim bir şekilde ve çok uzun sürmeden bana geri gelsin başka bir şey istemiyorum

Garantiye gönderin. En kötü parasını verirsiniz yeni fan takarlar.

Garantisini kontrol ettirdiğimde Zotac'tan ayrı, Endeks Bilişim olarak ayrı garantisi var.Bilginiz var mı nasıl bir işlem uygulanıyor? Kaç güne bana geri gelir, ne kadar ücret alırlar? Bir de sağlam kartı göndericem, Zotac diye geçmiyor servislerin ismi hep farklı, çalışmaları nasıl hiç bilmiyorum.

Arkadaşın Asus Matrix Platinum GTX 980 Ti ekran kartının 2 fan yaprağı kırılmıştı. Japon yapıştırıcısı ile yapıştırmıştık, şu an sorunsuz kullanıyor.

Bunu yapıştırması çok zor bence ve çokta riskli.Biraz yamuk olsa kırıkmış gibi yine denge bozar diye düşünüyorum, düzgün yapışmamış olursa koparsa, dönerken diğerlerinin hepsini de kırabilir.Bunu düşündüm yoksa, ucunda japon yapıştırıcısı falan yokken bile o küçük yere , yarı yatak şekilde sabitlemek aşırı zor.

Japon yapıştırıcı iki plastik arasını eritir ve birbirine kaynatır. Baya da güçlü yapar.

İstersen dene. Ama çok dikkatli ol.

Mümkünse tüm bloğu sök, fanları da sök. Öyle yapıştır. İyice kurulduğundan emin ol. Balkonda da 1-2 saat beklesin. Çok sağlam olur.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı