Kırık OBP ile sınava hazırlanmak

KeremKutayK

Hectopat
Daha fazla  
Yeni mezunum bir hata yaptım dağ başında okul seçtim. OBP çok da düşük olmamasına rağmen beni 50 bin geriye atmıştı. Bu sene kırık OBP ile girersem çok daha fazla geriye mi atar? Bu sene YKS de kendimi denesem mantıklı mıdır kırık OBP ile? Puanım düşük istediğim üniversiteler tutmuyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Yeni mezunum bir hata yaptım dağ başında okul seçtim. OBP çok da düşük olmamasına rağmen beni 50 bin geriye atmıştı. Bu sene kırık OBP ile girersem çok daha fazla geriye mi atar? Bu sene YKS de kendimi denesem mantıklı mıdır kırık OBP ile? Puanım düşük istediğim üniversiteler tutmuyor.
Normalde 50k falan geriye attıysa kırıkken çok bir şey bekleme sen yine çalış seneye hazırlık olsun

50k geri attıysa sıralaman kötüdür. Çok iyi sıralamalar yapman gerekmiyorsa OBP bir şekilde çözülür. Sen düşük puanla başka yere geçeyim diye düşünüyorsan o zaman daha çok geriye atar.

50k geri attıysa sıralaman kötüdür. Çok iyi sıralamalar yapman gerekmiyorsa OBP bir şekilde çözülür. Sen düşük puanla başka yere geçeyim diye düşünüyorsan o zaman daha çok geriye atar.

200-280k arası yapsam yeter artar 420 k idi normalde 470k ya çekti sıralamayı OBP 75.

Normalde 50k attıysa kırıkken çok daha atar diye bir şey yok. Böyle saçma sapan şeylere kulak asmayın. OBP'nin ne kadar geriye atacağı tamamen yığılmaya bağlı. Eğer düzenli çalışıp herkesin yapabileceğinden daha iyi yaparsan belki kırılmış haliyle geçen seneden daha az bile geri atabilir. Benim OBP'm 85 idi beni 12k geriye attı. Arkadaşımın OBP'si 60 idi onu 8k geriye attı. Sebebi ise benim herkesin yaptığı aralığa denk gelmemdi. Eğer ortalamanın üzerine çıkarsanız çok sorun olmaz. 200-280K arası da çok zor bir şey değil zaten siz ilk 150k için çalışın ham puanınızı 150k içine girecek şekilde ayarlayın mutlaka istediğiniz aralığa denk geleceksiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı