Kırık OBP ile sınava tekrardan hazırlanılır mı?

turkuaz sıradan

Zeptopat
Daha fazla  
21 yaşındayım bu sene çeşitli sebepler yüzünden 4 ay kala çalışmaya başladım sınava. EA da 241K sözelde 80K geldi sonuç. Tercih verip vermemekte çok kararsızdım son anda panik olaraktan tercih verdim ve çok pişman oldum. IMU sosyoloji geldi. Görsel iletişim tasarımı ya da grafik tasarımı için tekrar hazırlansam mı diyorum ama OBP'nin ne kadar geriye attığını gördükçe kendimi suçluyorum, tercih verdiğim için. Kafayı yiyeceğim. Tavsiyeniz nedir? Çevremdekiler okula giderken hazırlanmamı söylüyor ama yapabilir miyim bilmiyorum. Kendime hiç güvenim kalmadı, çok başarısız hissediyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:

Anladım ne deme istediğini. Okumamak gibi bir seçeneğim yok maalesef diğer türlü iş bulmam zor gibi. Gerçi üniversite okuyunca da aynısı oluyor ama en azından bir çevre edinirim diyorum. Evde durdukça depresyon derecesine geldim ve sosyal ilişkilerim iyice zayıfladı zaten dışadönük biri değilim. Sosyoloji bölümü için olumlu bir şey duymadım iş imkanı açısından. Belki sosyal hizmetlerle çap yaparım diyordum onun önü daha açık diyorlar. Grafik tasarımı ise özel yetenek sınavı ile alıyor. FSM üniversite hariç direkt EA puanı ile alım yapıyor orası. 144K ile kapatmış ama dediğim gibi OBP kırık olmasa kendime biraz da olsa güvenim vardı şimdi olan güven de kayboldu. Tercih verdiğim için hayatım bitmiş modundayım. 2 yıl hazırlanma gibi bir şey yapamam kendimi yük olarak görüyorum. Sözelde de görsel iletişim ve tasarımı var grafik tasarımına benzer. Bu bölümlerde kendni geliştirmen önemli freelance çalışma imkanı var yani bir tık daha iş imkanı var gibi. Çok da yetenekli olduğumu düşünmediğim için bu bölümü yapabilir miyim şüphelerim var. Ama ilgiliyim illüstrasyon konusunda vs. Uzun yazdım ama düşüncelerimi aktarmak istedim. Son olarak sen nasıl bir yol seçtin kendine ilgini çeken bir şey buldun mu?

Ben tıp okumak istiyorum. İlgimi çeken bisey yok tıp ı atanma derdi fln olmadığı için istiyorum.

Hocam ne yaptınız bende bu sene aynı hataya düştüm OBP'siz 650k yaptım bu sene hedefim 400k ya girmek yapılır mı sizce.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…