Kırık pinli işlemciyi kullanmak sisteme zarar verir mi?

Kibar056

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba. İşlemciyi kullanmaya devam ediyorum 5 6 gündür bir sorun yok şu an ama sisteme bir zararı olur mu böyle kullanmak?Tamir ettirmeli miyim? Tamir ettir derseniz Ankara'da tamir eden iyi bir yer var mı? Birkaç yerde okudum sistemi komple yakarsınız ekran kartı yanar RAM'ler yanar anakart yanar diyenler gördüm böyle olması mümkün mü ya da işlemci daha da kötü bir hale gelebilir mi?

Arkadaşlar merhaba. İşlemciyi kullanmaya devam ediyorum 5 6 gündür bir sorun yok şu an ama sisteme bir zararı olur mu böyle kullanmak? Tamir ettirmeli miyim? Tamir ettir derseniz Ankara'da tamir eden iyi bir yer var mı? Birkaç yerde okudum sistemi komple yakarsınız ekran kartı yanar RAM'ler yanar anakart yanar diyenler gördüm böyle olması mümkün mü ya da işlemci daha da kötü bir hale gelebilir mi?

Eğer 1 tanesi yamulup düzeltildiyse sorun yok.

Hocam onu tam bilmiyorum ama işlemcinin her pinin kendi görevi var. Mesela bir tanesi görüntü verir. O bozulursa görüntü gelmez. Bir tanesi Ramler ile bağlantı kurar o da kırılırsa Ramleri algılamaz anakart. Daha sayabileceğim bir sürü şey var. Eğer çalışıyorsa bilgisayar demek ki o pin boşta dır. Yani pek bir sorun olacağını düşünmüyorum.

Neresinin kırıldığına bağlı. Rezerve ya da ground pinlerinden birine denk geldiyse 1 tanesinin olmaması genelde sorun çıkarmaz.

Yani şu an çalışıyor hatta testlerde yaptım R23 de sıkıntı çıkmadı oyun oynadım takılma atma yok sadece sisteme zarar verir mi onu merak ediyorum.

Neresinin kırıldığına bağlı. Rezerve ya da ground pinlerinden birine denk geldiyse 1 tanesinin olmaması genelde sorun çıkarmaz.
Köşden 2. Pindi baktım ne pini olduguna vss pini.

Yani şu an çalışıyor hatta testlerde yaptım R23 de sıkıntı çıkmadı oyun oynadım takılma atma yok sadece sisteme zarar verir mi onu merak ediyorum.

Benim kırık pinden dolayı anakartin 4 RAM slotundan ikisi çalışmıyordu, yani sendeki kirilan pinin de bir görevi illaki vardır onu ileride kesfedersin 🙂

Benim kırık pinden dolayı anakartin 4 RAM slotundan ikisi çalışmıyordu, yani sendeki kirilan pinin de bir görevi illaki vardır onu ileride kesfedersin 🙂
4 Ram takılı hepsi çalışıyor şuan 😅

Böyle gözüküyor kullanılabilir kısmı doğru mu eksikmi. Normal midir bu :)

Dosya Ekleri

• 1694298078226.png
    1694298078226.png
    12,2 KB · Görüntüleme: 28

Köşden 2. Pindi baktım ne pini olduguna vss pini.
Ground pini. Bir tanesinin yokluğu sorun çıkartmaz genelde yine de overclock gibi ekstra güç alımı yapılmamasını tavsiye ederim. Onun dışında sorunsuz çalışacaktır.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı