Kırık pinli R5 5600 ile 4,75 GHz overclock

fırat sarı

Kilopat
Daha fazla  
RAM
Thull 2x16gb 3600 mhz CL19
Anakart
Msi B450-A-Pro-Max
Bugün işlemcim için aldığım Snowman T5 kule tipi hava soğutucu elime ulaştı. Halihazırda kullandığım stok fan yetersizdi takdir edersiniz ki, montaj yapmak için stok fanı sökerken macun katılaştığı için işlemci ile birlikte çıktı, işlemci stok fana yapışık kalmıştı, hafif oynatmalarla çıkmadı, ben de eşimin tırnak törpülerinden biriyle yan taraftan yavaş yavaş ayırmaya çalıştım, bir anda işlemci yerinden fırladı önümde ki masada bulunan Snowman t5'in bloğuna çarpınca işlemci pinleri kırıldı(2adet). Bir veya iki adet ise yamuldu. Hemen bir bilgisayar tamircisini aradım durumu izah ettim, yapabileceğini ama garanti vermediğini üstelik yapılan işlem sonucu işlemcinin kullanılamaz olabileceğini söyledi, başka bir yolu yok mu diye sordum, işlemciyi takıp çalışıp çalışmadığına bakabileceğimi bazen negatif ayakların(ya da bu tarz bir şey tam hatırlamıyorum) kırılmasının bir sorun teşkil etmediğini söyledi. Hemen forumdan ilgili konuya baktım ve gördüğüm baktığım kadarıyla vss ve (p_gfx_txp[15]) kodlu pinler kırılmış. Bu pinleri kırık kişilerin işlemcilerinin çalıştığına denk gelince kolları sıvadım. Yamuk pinleri bir iğne yardımı ile düzeltmeye çalıştım daha sonra taktım sokete bilgisayar açıldı. Halihazırda PBO ve CO ile 4,6 GHz'e overclock yapmıştım zaten o ayarlarla açıldı ve sorunsuz çalıştı. Aid64'te 15 dakika, FurMark CPU Burner'da 10 dakika ve Cinebench R23'te test yaptım herhangi bir hata almadım. Ben de buradan bulduğum cesaretle BIOS'tan işlemciyi 4.75 GHz'e çektim. Cinebench R23'te 12061 puan alıyor. Şu an bu satırları bu cefakar bilgisayarımdan yazıyorum yine de bilgisayarı test etmek istiyorum. Sadece Prime95'te test etmedim onu da nasıl kullanacağımı bilmiyorum desem yeridir. Görüşlerinizi ve sorularınızı bekliyorum. İyi sosyaller.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı