Ryzen 5 5600 overclock nasıl yapılır?

Tam olarak bu ekran hocan voltaj ve frekans test ederek ve sıcaklıkları kontrol ederek test edin.

Tamamdır hocam soğutucu 3 güne falan elime geçer o zaman kolları tam manasıyla sıvayıp işe girişeceğim şimdilik her şey için teşekkür ederim. :)

Evet burası 4600'den 1130 vererek başlayın veya daha az da verebilirsiniz Cinebench ile test etmeyi unutmayın.

Hocam merhaba bende şimdi overclock denerken gördüm konuyu. 5600 işlemcimin silikon dandik galiba Ryzen Master kullanıyorum 4650MHz'de 1,25 te apply test dediğimde ekran gidiyor. Ryzen Master kullanmaya devam mı edeyim BIOS'tan yapıp program ile test mi yapayım?

Öncelikle merhaba, Ryzen 5 5600 işlemcimi stok fan ile kullanıyordum. Yakın zamanda Thermalright Phantom 120 SE kule tipi soğutucu siparişi verdim. Kallavi bir soğutucu olduğu için overclock yapmayı düşünüyorum. Oyunlarda daha yüksek FPS almak, Photoshop gibi uygulamalarda daha rahat çalışmak ya da bilişim okuyan biri olarak siber güvenlik derslerinde ileriye yönelik sanal makine kuracağım için daha yüksek performans istiyorum.

Overclock hakkında hiçbir bilgim yok, sadece önerilen BIOS ayarlarını yaptım.

Sistemim:

• R5 5600.
  • Gigabyte B550M-K rev 1.0
  • Hikvision 8x2 3200MHz RAM.
  • Gigabyte RTX 4060 Eagle OC.
  • XPG Lander 500 650W 80+ PSU.
amdnin kendi yazılımı olan ryzen masterdan kontrollü bir şekilde oc yapabilirsin hocam hatta işlemcinin wat gücüne göre otomatik yapabiliyor.

Hocam merhaba bende şimdi overclock denerken gördüm konuyu. 5600 işlemcimin silikon dandik galiba Ryzen Master kullanıyorum 4650MHz'de 1,25 te apply test dediğimde ekran gidiyor. Ryzen Master kullanmaya devam mı edeyim BIOS'tan yapıp program ile test mi yapayım?

Hocam Ryzen Master fazla voltaj veriyor benim gözlemlerim.

Hocam Ryzen Master fazla voltaj veriyor benim gözlemlerim.

Hocam BIOS'ta deniyorum şu an. 4450 ve 1100 stabil çalışıyor fakat ne zaman saat hızını yukarı çeksem veya herhangi bir ayarı yukarı çeksem Cinebench R23 hata veriyor. Daha kolay bir deneme yolu yok mu neredeyse hiç OC yapamıyorum bu yüzden.

Hocam saat hızına oranla voltajıda yukarı çekmeniz gerek 4600 ile 1150 dener misiniz?

Hocam ben bunu hangi ayarda denersem deneyeyim hata verdi. Şimdi 4600'e 1150 deniyorum bakalım olacak mı?

Hata verdi tekrar hocam.

4600-1150'de 3dk çalışıp hata verdi. 4600 1162'de 5dk çalışıp hata verdi.

Hocam işlemci sanırım takoz 1162 de sıcaklıklar nasıldı hocam.

Hocam işlemci sanırım takoz 1162 de sıcaklıklar nasıldı hocam.
95 gördüm. 4550'de 1150 çalıştı 10316 aldım. ama sanırım 4450-1100'de 11000 civarı aldığımı hatırlıyorum.

Hocam işlemci bi tık takoz ama ben stok fanla kullanıyorum öyle bir problem var.

4550-1144 max 89 derece gördü 11601 puan şu anda.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı