Kırılan Ürünü Değiştirmek Mümkün Mü?

Kulaklığın marka modeline göre, direkt olarak yurtdışındaki support'a yazarak çözüm bulabilirsin

"Garanti" Türkiye piyasasında banka ismi haricinde başka bir şey çağrıştırmıyor maalesef. Ürünü satmak için zorunlu garanti hizmeti olmasa hiçbir firma yanaşmaz emin olun. Firmalar insiyatif kullanarak pek tabii değişim yapabilirler. Müşteri memnuniyeti diğer yabancı ülkelerde ürün satmaktan çok daha önemlidir. Hatta memnuniyet sağlayarak kendine müşteri bağlar böyle firmalar. Ancak anlatılan senaryoya göre kulaklığın taç kısmından kırılması ülkemiz "garanti kapsamı" kurallarının dışında olabilir. Yine de satıcı ülkemizde hizmet veriyorsa çok düşük bir ihtimal dileğinizi yerine getirebilir, ancak pek mümkün görmüyorum.

Bunlar dışında olası bir sonuçsuzluk durumunda kulaklığın taç kısmına düz lama şeklinde metal karkası yaparak epoksi yapıştırıcı kullanarak, kullanılabilir hale getirmeniz mümkün. Umarım lehinizde karar verirler de hiç uğraşmazsınız. Geçmiş olsun.

Hocam sanki fazla fevri konuşmuşsunuz. Herhangi bir ekstra basınca maruz kalmadan da kırılmış olabilir. Olaya bizzat şahit olmadınız. O yüzden kesin ifadeler kullanmamanızı öneririm. Ayrıca sorunu anlatan kişi "kırmadığını" belirtiyorsa kişiyi yalancı çıkartacak niyet aramanız etik değil. Sorunu çözmek yerine münakaşa isteği anlaşılıyor yazınızdan. Her ürün garip şekilde bozulabilir veya kırılabilir. Ancak kullanıcının hatasını veya olaya şahit olmadan "kırmışsın işte" demeniz garip biraz. Serin kanlı olmak önemli.

Hocam bakın anlıyorum, sizi çok güzel konuştunuz.
Ama siz bile diyorsunuz " herhangi bir ekstra basınca maruz kalmadan da kırılmış olabilir." yani bu kullanıcı hatası?
Kullanıcı bir basınca maruz bırakmışki kulaklık kırılmış.
Garantinin amacı zaten fabrika hatalarını düzeltmek. Ama kullanıcının sorumluluğu altında bir şey varsa ilgilenmezler. Ve burada.
Sorumluluk kullanıcıda ve eğer ekstra basınca maruz bıraktı, ise suç kullanıcıda. Fabrikayı alakadar etmez, çünkü fabrika hatası değil.
Not: Ekstra basınca maruz bırakmış demiyorum, eğer ürüne kullanıcı sorumluluğu altında zarar verdi ise garanti olmaz, çünkü fabrika hatası değil diyorum.
Ve kırma ifadesini de net kullanmıyorum ve bizim burada odaklanmamız gerek şey kırıp, kırmaması değil. O ürüne zarar vermesi.
Eğer bir ürüne sen kullanıcı sorumluluğun altında zarar veriyorsan, garantiye girmez. Grantiye almaları için fabrika hatası bir şey olmalı.
Onun dışında sorumluluk kullanıcıdadır.

Ben ithalatçı garantili ürünlerin garanti sürecinde genel olarak sorunlu olduğunu düşünüyorum. Bugün firmanın Türkiye'deki yetkili servisi ile görüştüm. Ürünü görmeden bir şey yapamayacaklarını ama büyük ihtimalle garantiye girmeyeceğini söyledi.
Kargo ücretleri de bana ait olacakmış. Dolayısı ile zaman ve para kaybetmek gibi geliyor bana da.

Bu arada cevabınız için teşekkür ederim. Konuyu anlayabilen ve düzgün bir biçimde düşüncesini yazan bir kaç kişiden birisiniz.

Ürünün markası nedir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…