Sizin dediğiniz şeye göre garantinin hiçbir anlamı kalmıyor ki?Hiçbir elektronik üründe kırılma, çatlama gibi durumlar garanti kapsamında olmaz ancak kargo aşamasında böyle bir sorunla karşılaşırsanız iade ederek sorunu çözersiniz bunun dışında çözüm mümkün değil.
Hocam sanki fazla fevri konuşmuşsunuz. Herhangi bir ekstra basınca maruz kalmadan da kırılmış olabilir. Olaya bizzat şahit olmadınız. O yüzden kesin ifadeler kullanmamanızı öneririm. Ayrıca sorunu anlatan kişi "kırmadığını" belirtiyorsa kişiyi yalancı çıkartacak niyet aramanız etik değil. Sorunu çözmek yerine münakaşa isteği anlaşılıyor yazınızdan. Her ürün garip şekilde bozulabilir veya kırılabilir. Ancak kullanıcının hatasını veya olaya şahit olmadan "kırmışsın işte" demeniz garip biraz. Serin kanlı olmak önemli.Kullanıcı hatası almazlar.
Basbaya sen kırmışsın işte? Sen kullanırken kırılmış ve kullanıcı hatasına girer bu.
Kullanıcı hatası olmaması için, fabrika hatası olması lazım ya da kargo sürecinde kargoyu ilk aldığınızda bildirmeniz lazımdı. Taşıma esnasında kırılma çatlama olduğu için.
Ama aradan bir süre geçmiş, siz kullanıyorsunuz ve sizde ürünü kırmışsınız, yani kullanıcı hatası bu.
Yok bilmem yere düşürmedim, zorlamadım falan alakasız bahane bunlar.
Hocam bakın anlıyorum, sizi çok güzel konuştunuz.Hocam sanki fazla fevri konuşmuşsunuz. Herhangi bir ekstra basınca maruz kalmadan da kırılmış olabilir. Olaya bizzat şahit olmadınız. O yüzden kesin ifadeler kullanmamanızı öneririm. Ayrıca sorunu anlatan kişi "kırmadığını" belirtiyorsa kişiyi yalancı çıkartacak niyet aramanız etik değil. Sorunu çözmek yerine münakaşa isteği anlaşılıyor yazınızdan. Her ürün garip şekilde bozulabilir veya kırılabilir. Ancak kullanıcının hatasını veya olaya şahit olmadan "kırmışsın işte" demeniz garip biraz. Serin kanlı olmak önemli.
Ben ithalatçı garantili ürünlerin garanti sürecinde genel olarak sorunlu olduğunu düşünüyorum. Bugün firmanın Türkiye'deki yetkili servisi ile görüştüm. Ürünü görmeden bir şey yapamayacaklarını ama büyük ihtimalle garantiye girmeyeceğini söyledi."Garanti" Türkiye piyasasında banka ismi haricinde başka bir şey çağrıştırmıyor maalesef. Ürünü satmak için zorunlu garanti hizmeti olmasa hiçbir firma yanaşmaz emin olun. Firmalar insiyatif kullanarak pek tabii değişim yapabilirler. Müşteri memnuniyeti diğer yabancı ülkelerde ürün satmaktan çok daha önemlidir. Hatta memnuniyet sağlayarak kendine müşteri bağlar böyle firmalar. Ancak anlatılan senaryoya göre kulaklığın taç kısmından kırılması ülkemiz "garanti kapsamı" kurallarının dışında olabilir. Yine de satıcı ülkemizde hizmet veriyorsa çok düşük bir ihtimal dileğinizi yerine getirebilir, ancak pek mümkün görmüyorum.
Bunlar dışında olası bir sonuçsuzluk durumunda kulaklığın taç kısmına düz lama şeklinde metal karkası yaparak epoksi yapıştırıcı kullanarak, kullanılabilir hale getirmeniz mümkün. Umarım lehinizde karar verirler de hiç uğraşmazsınız. Geçmiş olsun.
Ürünün markası nedirBen ithalatçı garantili ürünlerin garanti sürecinde genel olarak sorunlu olduğunu düşünüyorum. Bugün firmanın Türkiye'deki yetkili servisi ile görüştüm. Ürünü görmeden bir şey yapamayacaklarını ama büyük ihtimalle garantiye girmeyeceğini söyledi.
Kargo ücretleri de bana ait olacakmış. Dolayısı ile zaman ve para kaybetmek gibi geliyor bana da.
Bu arada cevabınız için teşekkür ederim. Konuyu anlayabilen ve düzgün bir biçimde düşüncesini yazan bir kaç kişiden birisiniz.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.