Kırmızı Ekran Sorunu

• Konuyu başlatan Siya
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 15
  • Görüntüleme 14.384

Siya

Megapat
Arkadaşlar bilgisayarım açıldıktan maksimum 15 dakka sonra tak diye donuyor ve reset atmak zorunda kalıyorum. Genellikle internette gezinirken donuyor, hiç oyun oynarken böyle donduğunu görmedim. Donduğunda ise dikey çizgilerin olduğu bir ekran geliyor ve renk fark etmiyor bazen mavi, bazen yeşil, bazen sarı, bazen de kırmızı bir ekran geliyor.

Az önce yine dondu mesela, ben de daha rahat anlayabilmeniz için fotoğrafını çektim;

Kg8VgZ.jpg

Reset atıp bilgisayarımı açtıktan sonra da böyle bir hata raporu geliyor;

K6PqB3.jpg

Sistemim ise bu;

Anakart: MSI / MS-7636 (alalı 1 sene oldu)
İşlemci: Intel Core i5 650 @ 3.20 (alalı 1 sene oldu)
Ram: 4,00 GB (alalı 2-3 sene oldu)
Ekran kartı: Asus HD 7870 DirectCU II 2GB DDR5 256 Bit (yeni)
PSU: Cooler Master 600 Watt (yeni)

Ben sorunun ramden kaynaklandığını düşünüyorum, sizce neden olabilir?

(Not: Bu sorun tam 1 aydır var.)

Son düzenleyen: Moderatör:
Ekran kartı sürücün güncel değil;
http://www2.ati.com/drivers/13-12_win7_win8_64_dd_ccc_whql.exe
Bunu yükle.
DVD firmwaren güncel değil güncelle;
http://www.lg.com/lgecs.downloadFil...&FILE_NAME=KRSWD000004171-b1-a1.zip&TC=DwnCmd

Ayrıca OC switchleri kapalı durumda dimi?

Memtest ile test et bakalım bunları güncelledikten sonra.

Ekran kartım günceldi ama güncel olmayan bir sürü şey vardı slimdriver programı ile taratınca gördüm bunu. Her şeyi güncelledim ve ayrıca ekran kartı driverımı da belki bir şeyler düzelir diye kaldırıp tekrar yükledim. Gün boyunca neredeyse tam 7-8 saat bir sorun çıkmadı. Hatta 15 dakkada bir aldığım dikey çizgi ekranı da gelmedi. Dedim herhalde bu dikey çizgi ekranı ekran kartımdan dolayıydı, driverı kaldırıp tekrar yükleyince çözülmüş oldu diye düşündüm. Derken en sonunda mavi ekran geldi ve ekranda ''PAGE_FAULT_IN_NONPAGED_AREA'' yazıyordu. Ben de bu sorun kesin ramlerden kaynaklanıyor dedim ve Memtest ile test ettim ramleri. 25 dakka test etti ve '' **pass complete no errors press esc to exit** '' dedi. Ramlerde bir sıkıntı yokmuş yani. Ben de esc deyip çıktım.

Bu arada bu sorun Win7'de ortaya çıkıyormuş hep. Win8'e geçmeyi düşünüyorum, belki geçince bu hatayı da almam. Siz ne düşünüyorsunuz?

Ekran kartım günceldi ama güncel olmayan bir sürü şey vardı slimdriver programı ile taratınca gördüm bunu. Her şeyi güncelledim ve ayrıca ekran kartı driverımı da belki bir şeyler düzelir diye kaldırıp tekrar yükledim. Gün boyunca neredeyse tam 7-8 saat bir sorun çıkmadı. Hatta 15 dakkada bir aldığım dikey çizgi ekranı da gelmedi. Dedim herhalde bu dikey çizgi ekranı ekran kartımdan dolayıydı, driverı kaldırıp tekrar yükleyince çözülmüş oldu diye düşündüm. Derken en sonunda mavi ekran geldi ve ekranda ''PAGE_FAULT_IN_NONPAGED_AREA'' yazıyordu. Ben de bu sorun kesin ramlerden kaynaklanıyor dedim ve Memtest ile test ettim ramleri. 25 dakka test etti ve '' **pass complete no errors press esc to exit** '' dedi. Ramlerde bir sıkıntı yokmuş yani. Ben de esc deyip çıktım.

Bu arada bu sorun Win7'de ortaya çıkıyormuş hep. Win8'e geçmeyi düşünüyorum, belki geçince bu hatayı da almam. Siz ne düşünüyorsunuz?
Driver bulma programlarını kullananlara yardım etmiyorum kolay gelsin.

Driver bulma programlarını kullananlara yardım etmiyorum kolay gelsin.

Ahaha şu havaya bak. Ben de çok muhtacım da sana. Bir şey derdim de, neyse.

BIOS güncellemeleri tam mı ? Bilgisayarında işlemci yada ekran kartına hız aşırtması yaptın mı ?

Bios güncellemelerine nasıl bakacağım tam mı diye? Hayır overclock yapmadım.

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı