Kırmızı ışığı görmeyip motorcuya çarpmak

EmrecanReis33

Hectopat
Arkadaşlar geçen ay babam arabada telefon ile konuşurken 30-40 km hızlarda kırmızı ışıgı görmeyip bir motora çarptı. Ardından indi arabadan motorcuya yardım etmeye çalıştı motorcu küfürler edip bizim arabanın camına kaputuna tekmeler yumruklar atmaya başlamış çevredekiler ilk başta motorcuya yardım için toplanırken sonradan motorcuyu durdumaya çalışmışlar. Bu arada babam motorcunun ehliyetsiz olduğunu ögreniyor. Polis geliyor ifade alıyor babam şikayetçi(ama haksız) karşı tarafta şikayetçi biz arabayı gittik kendimiz yaptırdık. Sigortaya başvurmadık ama babam adamın söyledigi sözlerden ve davranışlardan çok rahatsız oldugundan bir türlü şikayetini geri çekmedi ve kırmızı ışıkta geçtiginden ceza ödedi. Gelecek ay davamız olacak ailecek bayağı gerildik bu durumdan sonuç olur?

Son düzenleyen: Moderatör:
Gerilmeye gerek yok keşke patlatsaydınız ağzına yüzüne bir iki tane akıllansaydı. Bende motorcuyum kaç kere böyle olay yaşadım eğer karşı taraf yardımcı oluyorsa problem olmuyor. Taksici ve benzeri haydut tipli ise direk ileri geri konuşuyor orda da müdahale etmekten imtina etmiyorum. Ama sizde farklı bir durum var hem yardımcı olmaya çalışmış hem de sığır gibi müdahaleyle karşılaşmış. Ehliyeti olmadığı için karşı taraf doğrudan suçlu bulunacaktır diye tahmin ediyorum. Siz zaten gerekeni yapmışsınız

1- Yoldayken sadece yola bakılır.
2- Arabanızı kendiniz yaptırmanız çok büyük hata. Sigortaya neden yaptırmıyorsunuz? Rapor neden tutmuyorsunuz? Haklı da olsanız haksız da olsanız her zaman rapor tutulur. Babanın, motorcunun ehliyetsiz olduğunu öğrenmesi boş bir şey. Bunu resmiyete dökebilseydi zaten karşı tarafın başı daha fazla yanardı. Yine de polis herhalde kontrol etmiştir.
3- Hakaret/küfür şikayeti ise o sizin bileceğiniz iş. İstediğiniz kadar uzatabilirsiniz ama sizin başınız ağrır. Trafik ile ilgiliyse bir şey alamazsınız. Karşı tarafın ehliyeti yok, siz de kural ihlal ederek adama çarpıyorsunuz. İkiniz de haksızsınız farklı konulara yayınca.

Karşı tarafın ehliyeti yoksa direkt olarak babanız suçsuz fakat kırmızı ışıkta geçmekten dolayı ufak bir para cezası olabilir. Motorcunun ettiği küfürleri kanıtlayan bir kanıt veya şahit varsa hakaret davası açmanızı tavsiye ederim. Bu sayede motorcu iyice korkacaktır. Bunları söylerken kafama göre söylemiyorum. Kanunların dediğine göre bir kaza yaşandığı zaman bir taraf ehliyetsiz ise bütün kusur ehliyetsiz taraftadır isterse %100 haklı olsun yinede kusurludur.

Ayrıca maddi yıpranma sebebiyle dava açabilirsiniz. Aracın tamir olduğuna dair faturalar ile zararınızı karşılamak için dava açabilirsiniz. En güzeli ise plakanın sahibi ile yani aynı zamanda motorun sahibi oluyor gidip onunla konuşup ona dava açacağınızı bile söyleyip tehdit edebilirsiniz. Çünkü ehliyetsiz kişi motor kullanırken yakalandığı zaman hem kullanan kişiye hemde motorun sahibine ceza yazılır bu durumda motorun sahibi de aynı şekilde suçludur.

Son düzenleyen: Moderatör:
Baban kırmızı ışıkta geçtiği için para cezası alır; karşı taraf ise ehliyetsiz motorlu araç sürmekten hem plaka sahibine hem de araç sürücüsüne kesilen cezayı öder.

Devlet kazanır hepsi bu :D

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı