Emniyet şeridinde yayaya çarpmak

Hem sürücünün hem de yayanın suçu var. Olay otobanda mı normal yolda mı? Sürücü olarak emniyet şeridinden gidemezsiniz. Yaya da direk atlayamaz koşa koşa, sağa sola da bakması lazım, üst geçit, yaya geçidi varsa oralardan geçmesi lazımdı. Yolun ortasından geçilmez.

Çift şeritli yolda oldu ben sağ tarafta emniyet şeridinden gidiyordum yayada sol taraftan akan trafikte koşarak önüme atladı hastane polisine kaldırımda vurduğumu sölemişler ama emniyet şeridinde oldu olay.

İki taraf da kusurlu. Tahminimce %50, %50 olur. Anladığım kadarıyla arkadaş da motor sürücüsü. Ehliyeti, kaskının, güvenlik ekipmanlarının olup olmadığına bakılır. Bunlar yoksa bunlar için de ceza öder ve kusur olarak kabul edilir.

Her şeyim tamdı polis ifademi alıp motorla gönderdi beni.

Yaya emniyet şeridinden araba geleceğini varsaymak zorunda değil. Olması gereken her yere uygun yaya geçidi ve üst geçitlerin olması ama insanlar gelecek araçları hesaplayıp yoldan geçmek zorunda kalıyor ülkemizde ne yazık ki. Hesaplaman gereken bir şey olmamalı emniyet şeridi. Hatayı daha büyük hatayla da örtemezsiniz.

Ben zaten karşı tarafı suçlamıyorum ama karşı taraf sadece beni suçlu buluyor 10 metre ileride üst geçit var zaten demişsiniz yaya emniyet şeridinde araç geleceğini varsaymak zorunda değil o zaman bende yayanın araçların gideceği yolda önüme çıkacağını varsaymak zorunda değilim tekrar söylüyorum ben zaten hatamı biliyorum emniyet şeridindeydim.

Son düzenleme:
Ben zaten karşı tarafı suçlamıyorum ama karşı taraf sadece beni suçlu buluyor 10 metre ileride üst geçit var zaten demişsiniz yaya emniyet şeridinde araç geleceğini varsaymak zorunda değil o zaman bende yayanın araçların gideceği yolda önüme çıkacağını varsaymak zorunda değilim tekrar söylüyorum ben zaten hatamı biliyorum emniyet şeridindeydim.
Yok hocam ben karşıyı da suçluyorum bunu yazdıklarımda görebilirsiniz, ayrıca diğer yorumlarımda üst geçit olsa ve ordan geçse şeklinde belirtmiştim üst geçit olduğunu siz belirtmemişsiniz. Siz emniyet şeridine girme hakkına sahip hiçbir şekilde değilsiniz, kazadan bağımsız şekilde zaten bundan dolayı bile ceza yemelisiniz. Kaza değil konu-ki kaza konusunda karşı taraf daha bile hatalı yakında üst geçit varken-, bu tatsız tecrübe olmuş bir daha yaşanmaz umarım diyelim.

Çift şeritli yolda oldu ben sağ tarafta emniyet şeridinden gidiyordum yayada sol taraftan akan trafikte koşarak önüme atladı hastane polisine kaldırımda vurduğumu sölemişler ama emniyet şeridinde oldu olay.
Üst geçitten geçmesi gerekti onların da. Ama sizin de yoldan gitmeniz gerekti. İki tarafta suçlu.

Yaya emniyet şeridinden araba geleceğini varsaymak zorunda değil. Olması gereken her yere uygun yaya geçidi ve üst geçitlerin olması ama insanlar gelecek araçları hesaplayıp yoldan geçmek zorunda kalıyor ülkemizde ne yazık ki. Hesaplaman gereken bir şey olmamalı emniyet şeridi. Hatayı daha büyük hatayla da örtemezsiniz.
Varsaymak zorunda. Sadece motor mu geliyor emniyet şeridinden? Ambulans, polis, itfaiye vb araçlar da gelebilir. Yola bakmadan atlayan bir teyzeyi siren sesinin durduracağını sanmıyorum. Ayrıca yakında üst geçit olan yerlerde karşıdan karşıya geçmek yasak diye biliyorum. Motora sadece emniyet şeridi ihlalinden ceza yazılır. Yüzde 50 50 kusurlu sayılırlar. Ayrıca darp etme durumu da var.

Varsaymak zorunda. Sadece motor mu geliyor emniyet şeridinden? Ambulans, polis, itfaiye vb araçlar da gelebilir. Yola bakmadan atlayan bir teyzeyi siren sesinin durduracağını sanmıyorum. Ayrıca yakında üst geçit olan yerlerde karşıdan karşıya geçmek yasak diye biliyorum. Motora sadece emniyet şeridi ihlalinden ceza yazılır. Yüzde 50 50 kusurlu sayılırlar. Ayrıca darp etme durumu da var.
Üst geçit başta belirtilmemiş, olduğu duruma dair farklı görüşümü sonradan belirttim. İki tarafın hatası olduğu da yazmakta, hatta ek içinde kaza bazında yayanın daha hatalı olduğunu da yazdım. Emniyet şeridini kullanması gereken taşıtlar zaten siren çalarak geldiği için onları hesaba katmamıştım kontrol konusunda ama siren çalmak zorunda değil o taşıtlar, onda haklısınız. Yorumum üst geçitin olmadığı güzel ülkemizin güzel yollarında geçerliydi.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı