Kış aylarında ısınmak için klima almak mantıklı mı?

Stucknela

Kilopat
Selamünaleyküm.

Köyde yaşıyorum ve kışın ısınmayı soba harici bir şeyle yapmak istiyorum ve doğal gaz yok. Sizce klima ile ısınmak mantıklı mıdır?
Geçen kış 2 ton kadar odun artı UFO ile kış boyu 15K civarı elektrik tüketimim olmus yaklasık 6 ayda. UFO cok yakıyor zaten malumunuz. Klima ile ısınsam bu kadar yakarmı önerebileceğiniz model var mı? Avantajları dezavantajları neler. Ayrıca köyle yeri ve Şile'de oldugum için kışları soguk geçiyor ve cok pahalı bir şeyde almak istemiyorum. Tavsiyeniz ne olur?

Ufo'da ısınmak için karşısında tavuk döner gibi dönmeniz lazım. Odayı ısıtmak için elektrikli konvektör öneririm. Eğer evi değil sadece odayı ısıtmak istiyorsanız birebir çözümdür.

Uygunu pahalısı var en uygunu luxel olması lazım o bile iş görür bende 2 kış kullanmıştım.

Yani benim yaşadığım yerde de doğal gaz yok. Ben kışın şu yöntemi kullanıyorum. Evde böyle petekler var. Doğal gazda olduğu gibi. Ama bu petekler bir kazana bağlı. Kazana odun atıyorum ve o kazan suyu ısıtıyor. Isınan su peteklere geliyor. Böylece evi sıcak tutuyor.

Ne önerirsiniz konvektör olarak?

Klimayla ısınmak istiyorsanız maalesef paraya kıyıp iyi bir ürün almak zorundasınız. Uygun yollu ürünlerle bu iş olmuyor. Buna ek olarak tek bir klimayla tüm evi ısıtamazsınız.

Gidip ısıtma kapasitesi 24K'lık ürün aldığınızı hesap edelim. Evin yalıtımı olduğunu varsayarsam ortalama 40 metrekare yeri anca ısıtacaktır. Klima da kombi gibidir. Aç kapa yapmadan sürekli sabit bir ısıda çalışmalı ki size faydası olsun. Aç-kapa kullanım UFO'dan bile pahalıya gelebilir.

Sizin durumuzda 2 seçenek var. Ya güzel bir ısı pompası taktırıp kombi gibi kullanacaksınız ya da pelet dediğimiz katı yatıklı merkezi sisteme yöneleceksiniz. Öbür türlü boşuna kürek çekmiş gibi olursunuz.

7/24 açık kullanacak iseniz muhtemelen 15-16K elektrik ile kapatabilirsiniz. 2 ton odun baya pahalı zaten onu baz alırsak ilk yılında aldığınız klima fiyatını da çıkaracaktır.

En az 18.000 BTU bakmak lazım. Uygun fiyatta Daewoo - Vestfrost bakılabilir daha üst fiyatlandırmada TCL - E.C.A - Samsung - Bosch tercih edilebilir.

Bütçeniz ne kadara çıkabilir tahmini?

Elektrikli konvektör ısıtıcım var kumtel marka olması lazım fakat oda UFO kadar yakıyor sanırım yanlış mıyım? Sadece tek oda ısınsa yeterli ve oda 9 m2.

Dediğiniz sistem güzel bir sistem evet fakat eklemeyi unuttugum bir şey varki bulundugum ev benim değil ve burada kalıcı değilim 1 2 sene içinde taşınmayı planlıyorum dolayısıyla o kadar masrafa değmez diye düşünüyorum.

Klimaların kWh değeri genelde 1.6 civarı yazıyor bu sogutmada mı acaba? Eğer ısıtmada ise aynı tüketimi almam söz konusu değil. 9 M.2 bir odayı ısıtsa yetiyor bana alacagım malzeme. Pelet yerine de odun yakmak daha mantıklı gözüküyor sanki. 12K'lık bir klima 9 M.2'yi ısıtmaz mı acaba? Sürekli aynı ayarda çalışacak aç kapası olmayacak zaten.

Bütçem göreceli aslında taşınmayı da düşünüyorum 1 2 seneye 1 2 kış idare edebileceğim bir klima bakmak istiyorum fakat masrafı da odundan falan cok yüksek olmamalı. 9 M.2 bir odayı ısıtsa yeterli bana ve buna uygun olarak 9klık klima yeterli dediler. 23 25 civarına kaira marka veya sigma marka güzel klimalar var aslında ki bu markaları az yakıyor diye tavsiye ettiler. Bir de midea marka tavsiye ettiler. Max 30 k diyebilirim bütçe için tabii 23 k ya 9K BTU'lük kaira modelini de almak istemiyor değilim.
Şu şekilde karşılaştırma yaptım 9K BTU'lük ürünler bunlar.
Bunlarda 12 k BTU'lük ürünler.
Bunlar iş görmez mi?

Son düzenleme:
Elektrikli konvektör ısıtıcım var kumtel marka olması lazım fakat oda UFO kadar yakıyor sanırım yanlış mıyım? Sadece tek oda ısınsa yeterli ve oda 9 m2.
9m2'yi rahat ısıtır. Çift kademesi oluyor zaten odayı ısıttıktan sonra tek kademeye al, derecesini ortalara ayarla örneğin odayı 22 derecede tutması için ayarlarsan çok elektrik yakmaz. Kendini durdurur arada dereceyi düşürmemek için tekrar aktif hale gelir. Geçen kış maksimum 2000₺ fatura geldi bana. Tek odada kullanmıştım. Odada kuş var diye sıcaklığı 20 derece altına indirmemiştim.

Elimdeki ürün bu. Yalnız bunlarda UFO'larla aynı yakmıyor mu elektriği? Yani tüketim yine cok yüksek olmaz mı klimaya kıyasla?

Bende bunun yandan fansız modelini kullandım. Ne kadar yaktığını söylüyor işte maksimumda çalıştırırsan 2000W 1. kademede 1000W (yada 750W) yakıyor. Ufodan farklı olarak odayı ısıtabiliyor.

Odayı ısıttıktan sonra sürekli çalışmadığı için ufo'ya oranla daha az çalışıyor. Kışın 1 ay deneyin faturayı kendiniz gözlemleyerek karar verin.

Üstteki tuşu çevirerek 1 ve 2. kademe şeklinde ayarlıyorsun. İlk başta 2. kademede ısıtıp sonra 1. kademeye alabilirsin.

Alttaki tuş odanın derecesini ayarlıyor aslında. Tam dereceyi göstermediği için elinle rastgele ayarlayarak ideal ayarı bulabiliyorsun. Örneğin ortalara getirdiğinde odayı 21-22 derece yapıp kendini kapatır. Oda soğumasın diye arada devreye girer.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…