- Makaleler
- 6
Rahat ısıtır hocam. Üzerine kapasiteden kaynaklı düşük tüketim bile olabilir. Soba ve ufo detayını görünce tüm evi ısıtmak istediğiniz düşündüm.Klimaların kWh değeri genelde 1.6 civarı yazıyor bu sogutmada mı acaba? Eğer ısıtmada ise aynı tüketimi almam söz konusu değil. 9 M.2 bir odayı ısıtsa yetiyor bana alacagım malzeme. Pelet yerine de odun yakmak daha mantıklı gözüküyor sanki. 12K'lık bir klima 9 M.2'yi ısıtmaz mı acaba? Sürekli aynı ayarda çalışacak aç kapası olmayacak zaten.
Örnek amaçlı bir markanın tablosunu bırakıyorum. Fikir vermesi açısından soğutma kapasitesi 12K, ısıtma kapasitesi 13K olan 35KP ile bileten üründen gidelim.
Isıtmada en düşük 100W, en yüksek 1600W olarak belirtilmiş. Sizin durumunuzda oda 9 metrekare. Isıtma sıcaklığını da 26 derecede tuttuğumuz varsayalım. Muhtemelen açılıştan 6-7 saat sonra tüketim düşmeye başlayacaktır. Odayı oluşturan duvar, parke, mobilya vs. ayarladığınız sıcaklığa geldikçe tüketiminiz 600-700W civarına düşecektir. Bu durumda UFO'dan bile az tüketim yapabilirsiniz. Bu senaryoda klimanın hiç kapanmadığını ve oda kapısının kapalı olduğunu söylememe gerek yok.
Dışarı çıktığınızda klimayı kapatmak yerine 22-24 derece arasına alırsanız hem tüketimi aşağı çekersiniz hem de eve geldiğinizde yeniden 26 dereceye ulaşması 1 saat bile süremez. En çok ısı kaybı oda havalandırırken yaşanacaktır. Bu durumda da klimayı anlık en yüksek seviyeye alıp 10-15dk sonra eski ayarına almanızı tavsiye ederim.
Isıtma konusunda hangi ürünü seçmeniz gerektiği hakkında ufak bir fikir bırakayım sizlere. Ürün çoğunlukla ısıtma için kullanılacaksa tabloda olduğu gibi soğutmasından daha başarılı ürünlere bakın. Soğutması nominal 12K BTU olan klima, ısıtmada nominal 13K görmüş. Arada 1K fark var. Siz tercih yaparken aradaki farkın en yüksek olduğu modele yönelin.
Son düzenleme: