Kış mevsiminde motor sürmek doğru olur mu?

Yerlerde buzlanma, kar ve yağmur varsa sıkıntı olur.
Soğuksa sıkı giyin.
Ehliyet alırken hava yağmurluydu çalıştığım günlerde hava iyiydi parkuru bitirene kadar makatımdan ter attım desem yeridir tüm parkuru bitirdim fren yapıp motoru kapatacam frene basmam arkayı kaydırmam bir oldu ama bişey demediler.
Yani tecrüben vs. bişeyin yok ki bunu soruyorsun bende yukarıda ki durumlarda kullanmamanı öneririm.

Çok tuhaf bir konu açmışsın hocam. Hiç mi kış günü bisiklet falan sürmediniz. Az çok tahmin edebilirsiniz aslında kış günü motor sürmenin nasıl bir şey olacağını. En basitinden üşürsün, ıslak zeminde kayma riski var. Düşündükçe kendiniz cevaplarını bulabilirsiniz aslında.

Lastik çok önemli bütçeli motosikletlerin lastikleri cst falan gibi markalar oluyor ve çok tehlikeli olduğunu biliyorum. İyi bir lastik olmalı mümkünse kış lastiği. Ama yine de karda kışta motosiklet sürmek mantıklı değil motorada bağlı kışın super sport motosiklet sürene rastlamadım.

Üşürsünüz hocam. Rüzgar vurur. Kar don olmadığı müddetçe, freninize, giyiminize, tekerleğinize güveniyorsanız çıkın. Tekerlek çok ama çok önemli.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı