Animeler hakkında pek bilgim yok maalesef. Sadece geçen sene anime olarak Death Note'u bitirmiştim. Nasıl bir şans ise ilk izlediğim anime, en iyilerden biriymiş.. Bayağı hoşuma gitmişti.
Neyse... Sizlerden istediğim çok fazla bölümlü olmayacak, kısa (günde maksimum 1 saat ayırabilirim), akıcı ve güzel bir anime tavsiyesi istiyorum. Aslında daha önce Kidz/Animez TV'de Full Metal Alchemist'e denk gelmiştim. Ve konusu itibariyle beni bayağı bir etkilemişti. Ama izleyememiştim. Sonraları izlemeye niyet ettim. Ama iki serisinin olduğunu öğrendim. Hangisi izleyeyim derken ilgimi kaybettim. Sizce FMA güzel mi? Hangi FMA'yı izlemeli? Ya da başka bir anime tavsiyeniz var mı?
Bir de animelerde echii ve filler gibi kavramlar varmış. Echii, müstehcenlik; filler ise animenin manganın önüne geçmesi olayıymış. Bunlar dışında animler ile ilgili bilmem gereken terimler var mı? Bir de aşk-romantik echii tam olarak ne oluyor? Konuları dolaşırken gözüme çaptı da.
Edit: @brkdnmz Dostum sen tavsiye vereceksen neşeli bir şeyler olsun.
Hala diğerinin etkisindeyim zaten..
Hayır dizi sürükleyici ve güzeldi. Ama konusu insanı bayağı bir bunalıma sürüklüyor..
Dizide en gıcık olduğum şey Tony'in gay çıkması oldu.. O an aklıma "Abi dedik bağrımıza bastık. Kıyak abiymişsin. Helal olsun.." sözü geldi nedense.. #Abi Dedik Bağrımıza Bastık
Sonra Hannah'ın intihar sahnesi.. Beni acayip etkiledi..
[Mrs. Barker] Hannah? Hannah? Why is the water still running? There's water all over the floor.. Hannah, come on. (Kapıyı açıp, içeri girer. Hannah'ı o halde görür.)
Oh... Oh, no! No, no, no... Come on, honey, it's okay. Come on, baby. Hannah? Oh sweetheart.
Son olarak bir de Clay'in yaptığı.. Son sahne. İçime dokundu nedense. Ne kadar çabuk Hannah'ı unuttun yani.. (Anlıyorum diğer kız da aynı şeyi yaşamasın diye öyle yaptı. Ama ben olsaydım öyle yapmazdım.)
Ya siz beni yanlış anladınız. Ben echii istemiyorum... Sadece o tarz bilmem gereken kavramlar var mı diye sordum.
Bu arada @THE_MILLER şimdi One Punch Man'a başlayacağım sanırım. Mob Psyscho 100 ile Tokyo Ghoul'da aklıma yattı. Ardından büyük ihtimal bunları izleyeceğim.
Ayrıca dediğim gibi FMA konusu itibariyle beni oldukça etkiledi. Ama izlemeye başlayamadım. 1. seri tamamen filler zaten. 2. seri ise, tamamen mangaya bağlı kalarak devam ediyor. Sizce FMA güzel mi? Güzel ise her ikisini de mi izlemeliyim? Yoksa sadece 1. seriyi veya 2. seriyi mi izlemeliyim?
Biri FMA mı dedi?
Önce 2003 yapımını daha sonra Brotherhood'u izle. İkisi de ayrı güzel. Ama o kadar uğraşamam dersen doğrudan Brotherhood'u izle. FMA candır can. Daha sonra izlediğim serilerde aynı tadı bulamadım.
Her şeyden önce FMA ödüllü bir anime yani sana önereceklerimiz ya onun seviyesinde yada daha altında olabilir.Ben 5 seneden fazladır izliyorum benim bile bilmediğim terimler türler var.Liste vermek doğrumu bilmiyorum bende akıcı ve bol aksiyonlu animeleri severim.Bir kaç anime önererek sana da yardımcı olmak isterim: Hellsing(vampir fantastik) Fairy Tail(doğaüstü lonca arkadaşlık uzun olduğu için belki uymayabilir sana) Mahouka Koukou no Rettousei(Kısa soluklu özel bir anime) One Punch Man(önermiş arkadaşlar zaten) Nanatsu no Taizai(biraz ecchi içerir ama doğaüstü olarak çok etkileyici) Tokyo Ghoul(biraz vahşet içeren ghoul animesi)
Daha bir sürü öneride bulunabilirim sen istediğin türü belirle tam olarak kafanda
Attack on Titan (shingeki no kyojin) izliyorum bu ara. 1. sezon bitti ve müthiş sürükleyici. Tavsiye ederim. 1.sezon 25 bölüm, kısa sayılır. İkinci sezon da 12 bölüm.