Kısa devre yapan anakartın tamiri mümkün mü?

• Konuyu başlatan Genso
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 3
  • Görüntüleme 1.465

Genso

Kilopat
Daha fazla  
Bilgisayarın ekranı kapağı oynattığımda gidip geliyordu. Belli bir noktası vardı orayı tutturunca gitmiyordu 2-3 ay böyle kullandım sonra hiç gelmemeye başladı. Flexten diye düşünüyordum, gittim bakkal diye tabir ettiğiniz bilgisayarcıya verdim. Adam yaptı ve dedi ki "anakartta kısa devre olmuş ondan kaynaklı". O zaman sıkıntı yoktu şimdi 1 ay kadar geçti yine ekran gitmeye başladı. Şimdi böyle bilgisayarcıları tasvip etmiyorsunuz madem sizlerden öneri bekliyorum. Bu sorunun çözümü nerededir?

1. si arıza teşhisi kestirip atılmış gibi kısadevre yoktur bence kablo kopuyordur.
2. kısadevre arızası gerçekten var ise yapılması çok zor değil yeterki ehli bir elektronik ustası olsun.

Anlattiginiza gore kasanin menteseleri tutan alt kismindaki yuvalarda sorun var. Buradan ekrana giden kabloda geciyor. Sizin hataniz bu haliyle kullanmada israr etmeniz. Geciktiginiz icin kasadaki tum vida yuvalari bozulmustur zamanla. Kabloda arada olusan bosluga sikisiyor. Ezilip kopmustur. Anakartta sorun olmayabilir. Gittiginiz tamirci buradaki yuvalari onarmis. Bir ayda bozulduguna gore yapistirici secimi kotu. Japon falan kullandiysa kasayi sertlestirip tamamen kirilgan hale getirmistir. Onarimda celik yapistiricisi denilen cift tuplu yapistirici kullanilmaliydi. O zaman oradan tekrar sorun yasamazdiniz. Youtube'dan sizin model nasil aciliyor ve tekrar toplaniyor videolari var. Biraz dikkatli iseniz kendiniz de halledebilirsiniz. xxx model disassembly diye aratin. Celik yapistirici nasil uygulaniyor onun videolarini da izleyin. Anakart ekran karti arasindaki filmi ya da kabloyu degistirmeniz lazim.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı