Kısa sürede bilgisayarın kasması

ButterOnEgg

Hectopat
Daha fazla  
HP markalı bir laptop sahibiyim. Bu bilgisayarın geçen yıl içi temizlendi bataryası değişti RAM'i 16 GB yapıldı falan ancak 5 yıllık eskimeyi şimdi 1 yılda yaşamış gibiyim. Bir film izleyeyim dedim 1 saat boyunca sadece Brave de filmi izledim sonra su için durdurdum geri başlattığımda hayvan gibi dondu sonra site çöktü zaten. Explorer falan çöküyor öyle bir kasma yapıyor ama bazenleri de 4 saat oyundayım gram FPS düşmüyor saçma sapan bir şey öneriniz var mı düzeltme için?

Çok kötü ve 20 yıllık bir cihaz bile olsa bir tarayıcıda cihazın çökmesi hiç normal değil. Görev Yöneticisi'ni kontrol et. Cihazda varsa güvenilir bir anti virüs programı ile cihazı tara. Ayrıca önemli verin yoksa format at.
Son olarak, cihazı HDD ile mi kullanıyorsun yoksa SSD ile mi?

Çok kötü ve 20 yıllık bir cihaz bile olsa bir tarayıcıda cihazın çökmesi hiç normal değil. Görev Yöneticisi'ni kontrol et. Cihazda varsa güvenilir bir anti virüs programı ile cihazı tara. Ayrıca önemli verin yoksa format at.
Son olarak, cihazı HDD ile mi kullanıyorsun yoksa SSD ile mi?

HDD kullanıyorum ve bu kasmalar yüzünden ağır gelmesin diye Kaspersky'i kaldırmıştım yani virüssüz olduğuna eminim.

HDD kullanıyorum ve bu kasmalar yüzünden ağır gelmesin diye Kaspersky'i kaldırmıştım yani virüssüz olduğuna eminim.

Benim de eskiden kullandığım 11 yıllık bir sistemim vardı. Son zamanlarda benzer sorunlar yaşamaya başlayınca format atınca 2, 3 aylığına düzeltiyordu. En sonunda format atmaktan bıkınca SATA SSD takmıştım. Makine resmen uçmaya başlamıştı. SATA SSD'leri takması zor depil ve öyle çok da pahalı değiler. İmkan varsa SATA SSD takın.

Benim de eskiden kullandığım 11 yıllık bir sistemim vardı. Son zamanlarda benzer sorunlar yaşamaya başlayınca format atınca 2, 3 aylığına düzeltiyordu. En sonunda format atmaktan bıkınca SATA SSD takmıştım. Makine resmen uçmaya başlamıştı. SATA SSD'leri takması zor depil ve öyle çok da pahalı değiler. İmkan varsa SATA SSD takın.

SATA SSD ve SSD farklı şeyler değil değil mi?

SATA SSD ve SSD farklı şeyler değil değil mi?

SSD bir türdür. SATA SSD ve NVMe ( M.2) SSD olarak ikiye ayrılıyor. M.2 SSD'ler kat ve kat daha hızlı ve daha F/P ama eski anakartlara takılamıyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı