Ryzen 7800x3D için anakart önerisi

Nukeburak

Yoctopat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba, başlıkta da olduğu gibi anakart almak istiyorum.
3 profil var aklımda.
ASRock X870Pro da.
Tomahawk B650(850) de olabilir.
MSI Gaming Plus.
Bütçe 8K 12K arası almak istiyorum ama 6 ay taksit yapıp faizsiz alacağım.
Asrock'u tercih etme sebebim diğerlerine göre fiyat olarak dolu olması hangisini tercih etmeliyim? İşlemci hangisinde daha iyi performans verir?

Hocam aslında ihtiyacım yoktu anakartim vardı ama takarken pinleri yamultmuşum nasıl oldu bilmiyorum şu an bir yere götürdüm bakalım yapabilecekler mi ama zor linke baktım ama tam olarak anlayamadım senin bir önerin var mıdır?

gigabyte görmemiştim. Daha doğrusu hiç bakmadım anakart konusunda Asrockla kafa kafaya fiyat olarak kararsız kaldım şimdi :)

Yani X870 anakartlar da sınıf sınıf. USB giriş sayısı ve hızları, işte HDMI olsun mu olmasın mı, kaç tane M.2 slotu olsun, ileride canavar ekran kartı takar mısın takmaz mısın voltaj regülatörleri kuvvetli olsun mu, ses kartı kaliteli mi yoksa orta ayar mı olsun, Ethernet girişi kaç adet lazım vs gibi bir sürü değişken var. Öyle sadece model ve parasına bakmaktan ziyade bana hangi bileşenler lazım olabilir diye biraz kafa yormak gerekiyor. Verdiğim linke normal X870'leri de ekledim.

teşekkür ederim genel olarak M2 3 slotu var zaten ama ekran kartına değindiğin için aklıma yatan şu oldu 4070 Süper var belki ileride 5080 alabilirim tekrar anakart değişmem gerekmez herhalde:) giriş adetleri çok önemsediğim bir şey değil ama wifi7 dikkati mi çekiyor baktığım ürünlerde de var

gigabyte görmemiştim. Daha doğrusu hiç bakmadım anakart konusunda Asrockla kafa kafaya fiyat olarak kararsız kaldım şimdi :)
Yani AM5 platformunda ASRock markasını pek önermem. Daha öncelerde işlemci yanma diye bir mevzu olmuştu. Onu eleyin direkt. Attığım GIGABYTE'a yönelin. Serin ve orta segment bir anakarttır kendisi.
Yani X870 anakartlar da sınıf sınıf. USB giriş sayısı ve hızları, işte HDMI olsun mu olmasın mı, kaç tane M.2 slotu olsun, ileride canavar ekran kartı takar mısın takmaz mısın voltaj regülatörleri kuvvetli olsun mu, ses kartı kaliteli mi yoksa orta ayar mı olsun, Ethernet girişi kaç adet lazım vs gibi bir sürü değişken var. Öyle sadece model ve parasına bakmaktan ziyade bana hangi bileşenler lazım olabilir diye biraz kafa yormak gerekiyor. Verdiğim linke normal X870'leri de ekledim.
Eğer bu fiyat baremine kadar çıkıyorsa benim attığım anakart onun bütün ihtiyaçlarını karşılıyor demektir. Bunda bir sıkıntı yok.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

• Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
    Yukarı