Yeşil çay, tarçın, yulaf, filtre kahve ve yanında 2 3 dilim kakao oranı yüksek bitter. Bunların kan şekerini dengelemede, tok tutmada ve metabolizmayı hızlandırma da faydaları var.
Ayrıca bol bol yeşillik yemeni öneririm. Maydanoz, Dereotu, Roka, Kıvırcık, Marul vs vs. Bunun dışında salatalık yenebilir kalorisi düşüktür bu tarz bazı ufak tiyoları da öğrenmen işine yarayacaktır.
Bir dönem
Diyetkolik uygulamasını telefona kurup kalori hesabı yapmaya çalışıyordum
Zaman içinde besinlerin kalorisini az çok kafanızda oturunca artık pek gerek kalmıyor
Vücudu birden fazla strese sokmaya gerek yok bu şekilde verilemez demiyorum ama daha sancılı vermeye ne gerek var ? Ayrıca birçok kişi bu yüzden diyetini bozuyor.
Aynı şeyi spor salonuna gidenler de yapıyor. Hızlı sonuç almak için olayı işkenceye dönüştürüp sonra pes edip salonu bırakıyorlar.
Misal başlarda beyaz ekmeği bırakmak ve sabahları tam tahıllı 1 2 dilim yemek mümkün. Çaya çok şeker atılıyorsa önce şekeri 1 taneye kadar indirmek sonra kesmek gibi.
Bazıları birden kesebiliyor bu bünye ve iradeyle de ilgili. Bu yüzden kendi vücudunuzu iyi dinlemek çok önemli. Ancak vücuda ve beyne biraz adaptasyon zamanı vermek gerektiğini düşünüyorum.
Çünkü daha sancısı az şekilde zamana yaydığınız da bu sizin için dönemsel değil hayatınız boyunca yapabileceğiniz alışkanlıklara dönüşüyor.