Kişilik karmaşası

SeikalR

Hectopat
Merhaba arkadaşlar, bayağı bir düşündükten sonra kişilik karmaşası yaşadığımı fark ettim. Benim konularıma bakmış kişiler bilir, geçenlerde şerefsiz olmaktan gurur duymamla alakalı bir konu açmıştım. Şimdi size nasıl yanıldığımı anlatacağım. Sözde şerefsiz kişiliğimin ardında garip şeyler oluyor. Mesela geçenlerde şerefsiz olmamla alakalı bir konu açmıştım. Fakat öyle değilmişim. Birkaç kişiye göre ben öyleymişim. Meğersem insanların bana her zaman şerefsiz demesiyle şerefsiz olmaya başladım. Normalde şerefsiz değildim ki ben. Hiç kimse beni anlamıyordu. Bir şey yaparken farklı bir amaçla yapmama rağmen bana "sen bunu zaman kazanıp beni kızdırmak için yaptın, şerefsizlik yapmak için yaptın" demişti biri. Ve her zaman tekrarlıyordu bunu. Aslında öyle bir amacım yoktu ki.

Aslında normal bir sebeple yapmıştım onu. Hiç öyle düşünmemiştim. Bu insanlar durmadan bunu yapınca artık kendimi "şerefsiz" olarak tanımlamaya başladım. Geçenlerde şerefsizliğimle alakalı açtığım konuda örnekler yanlıştı. Geçen açtığım konuda yaşadığım bir olayı yazdım. İki arkadaşımı birbirine düşürmüştüm. Ama aslında hiçbir zaman öyle olmadı. Aslında orada birbirleriyle zaten kavgalılardı önceden de. Ben hiçbir abartma yapmadım. Hatta aralarındaki tüm savaşı bitirmeye çalıştım.

Ama burada olayı açıklarken kendimi şerefsiz olarak kabul ettiğim için başka bir bakış açısından yazdım. Biraz düşündükten sonra amacım onları kavgaya düşürmek olmadığını anladım. Sadece normal bir şekilde hayatıma devam etmek istemiyordum. Barış içinde olmalarını istiyordum. Şerefsizlik yapmamıştım. İki bilemedin üç insan yüzünden şerefsiz olmuştum. Aslında sadece bir yanılsamaymış... (Tavsiyesi olanlar yazabilir ve şimdiden teşekkürler herkese :))

Başkalarının senin için yaptığı eleştirilerle kendini yorumlamamak gerek bence.
Kime göre neye göre karar veriyoruz şeref denen şeyin varlığına. Sen kendince yardım etmeye çalışmışsın arkadaşlarına, gerçeğin ne olduğunu sen biliyorsun onların gözünde şerefsiz damgası yiyorsan seni anlamamışlar belli ki. Başkalarının arkadaşlık ilişkilerine karışmak ne kadar doğrudur bu da ayrı bir tartışma konusu son olarak, hayatta kaç tane insanla tanıştın ve tanışacaksın hepsinin sana yaptıkları eleştirileri kafaya takarsan çuvallarsın takma kafana.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı