Kişisel bilgisayarınız bir sorunla karşılaştı ve yeniden başlatılması gerekiyor

Jurgas

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar son zamanlarda sıkça karşılaştığım bir poblem.
Biraz araştırdım ve Minidump klasörünü görmek gerekiyormuş.
Bu yüzden dosyayı upload ettim.
Minidump.rar
Bu sorun belirli bir yerde çıkmıyor.
Sıradan kullanırken çıkan bir sorun.
Yönetici arkadaşlardan birkaçının bu konu hakkında bilgisi var sanıyorum.

Arkadaşlar tekrar oldu ve bu kez hata raporunun ekran görüntüsünü aldım.

mqyLj2.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba,

1) Öncelikle ethernet ile ilgili driverları ardından diğer driverlarınızı güncelleyin.
Güncelleme konusunda emin değilseniz Donanım Kimliği ile sürücüleri bulun bu konudaki gibi ID kimliği ile bulun veya paylaşın.

Tümden bir driver kontrolü isterseniz de Driver Identifier - The largest driver collection for all laptops & desktops. ilgili yazılımla tarama yapıp açılan sayfa linkini buraya eklemeniz yeterlidir.

2) Bu işlemlerden sonra UTorrent yazılımını kaldırın veya varsa yeni bir sürüme güncelleyin. Mavi ekran hatalarının büyük bir kısmı ethernet ve buna bağlı UTorrent uygulamasından kaynaklanmış.

3) MalwareBytes'in aktif koruma özelliklerini kapatın. Sadece tarama amaçlı kullanın. Aktif olarak koruması olan sadece antivirus yazılımı olsun.

4) http://media.kaspersky.com/utilities/VirusUtilities/EN/tdsskiller.exe Buradan AntiRootkit aracını indirip, taratın. Rootkit bulduğunda deleteyi seçin. Sizden bilgisayarı yeniden başlatmasını isteyecek, yeniden pcni başlattır. C: sürücüsünde TDSSKiller adında bir log oluşacak onu buraya ekleyin.

5) Emsisoft Emergency Kit [EEK] - Alternatif Zararlı Temizleme Aracı | Technopat Sosyal Buradan Emsisoft Emergency Kit’i indirip masaüstünde bir klasöre çıkartın. "start.exe"yi çalıştır. Ardından "Acil çanta tarayıcısı"nı seçin. Bilgisayarı tara kısmından "Derin Tarama"yı seçip, tarama sonucunda "Tarama Logu"nu kaydedip buraya ekleyin. "Tarama Logunu" bulamazsan C:\Users\KULLANICI HESABI ADIN\Desktop\EMSISOFTEMERGENCYKIT\RUN\Reports dan alabilirsin.

UTorrent olduğunu dosyalardan falan mı anladınız yoksa sadece bu olaylarda fazla rastlandığı için mi?
Ayrıca MalwareBytes'ı kapattım.
UTorrent'i uzun zamandır kullanmıyordum. Şu 2 günde kullanmaya başlayınca başladı sorun.
Şimdi de güncelledim. Bilgisayarı biraz kullanayım. Sonra eğer problem çözülmüşse burada belirtirim.
Sürücüleri güncellemek için verdiğiniz programı kullanarak tarattırdım.
Güncel olmayan sürücüler:
y2aEvj.png

802.11n Wireless LAN Card'ın yanındaki Update'ye tıkladım ve üye oldum siteye. Ancak seçince ise seçenekler geldi:
32Z7VM.png

Bunlardan hangisini indireyim?
Bilgisayarım Casper Nirvana Notebook.

Ağ bağlantı sistem dosyalarının mavi ekran hatası vermesinde ağ protoküllerini kullanan UTorrent ollduğu için. Hatta kullanmayıorsanız geçici olarak kaldırın, sonra güncel sürümünü yüklersiniz.
USB Birleşik Aygıt gibi USB yazanlar dışındakilerin hepsini güncelleyin.
En güncel tarihli ve versiyonu olanı indirin yani en üsttekileri indireceksiniz.

Çok teşekkür ederim.
UTorrent'i kaldırdım ve en son sürümünü kurdum ve kullanıyorum.
Yaklaşık 3 saattir mavi ekran gelmedi.
Bunları yapmadan önce 15 dakikada bir mavi ekran çıkıyordu.
Driver güncellemelerini daha yapmadım ama yapacağım.
Aşağıdaki görüntüde en son sürümden 2 tane olanı var mesela.
32Z7VM.png

Onların ASUS yada HP olması bir şey fark eder mi? Yoksa önemli değil mi?
ASUS yada HP olması dışında 2 tane ASUS olanlar da sanırım Windows 8 ve Windows 8.1 için ayrı tutulmuş.

Hepsi aynı, sunucuları farklıdır. Aynı ID numarasına göre bulduğu için dağıtımını yapan firma ismi farklı olsa dahi fark etmemekte. En üsttekileri kurmaya devam edin. Hepsi bittiğindddde tekrardan o yazılımla taratıp yüklenip yüklenmediğini kontrol edin. Yüklenmez ise ID kimliğini buraya paylaşın ya da aygıt yöneticisinden el ile sürücülerin konumu seçerek yüklemeyi deneyin. Diğer adımları da yapmanızı öneririm.

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı