Kişisel bilgisayarlarda kuantum işlemcisi ne zaman olacak?

Yapsınlar? Ne zararı olacak ki.

Dediğim gibi dünya böyle kaosa sürüklenir bana göre. Sakıncalı. Sadece 1 kişiden 1 iddia(teori) ortaya attığını düşünün. Ve dünyada yaklaşık 9 milyar insan var. 1 milyar: 1.000.000.000*9=9.000.000.000 kafadan ayrı bir ses. Hadi onun çok çok düşüğü 50.000 bile olsa...

Dediğim gibi dünya böyle kaosa sürüklenir bana göre. Sakıncalı.
Alt tarafı kuantum bilgisayarı işte. Doğal afet yaratacak hali yok ya... Sanal dünya tamamen. Sadece manyak gibi hızlı bir cihaza sahip oluyorsun?
Kuantum bilgisayarı birden bire canlanıp, dünyayı katledecek değil ya...

Alt tarafı kuantum bilgisayarı işte. Doğal afet yaratacak hali yok ya... Sanal dünya tamamen. Sadece manyak gibi hızlı bir cihaza sahip oluyorsun?

Gerek de yok ki zaten. M.2 NVMe SSD senin neyine yetmiyor? daha neler göreceğiz. DDR6 bellekler 17.000MHz frekanslar LGA1700 sokette 7.0GHz varan Turbo işlemci hızları, 14 GB hızla çalışan M.2 NVMe SSD'ler. Daha ne olsun?

Gerek de yok ki zaten. M.2 NVMe SSD senin neyine yetmiyor? daha neler göreceğiz. DDR6 bellekler 17.000MHz frekanslar LGA1700 sokette 7.0GHz varan Turbo işlemci hızları, 14 GB hızla çalışan M.2 NVMe SSD'ler. Daha ne olsun?
Şöyle; Her şeyin 1 saniye veya daha kısa sürede hallolması. Bir oyunun yükleme süreleri, boot olması ve genel olarak her işlemin 1 saniye ve altında gerçekleşmesi... Bunu hiçbir normal bilgisayar yapamaz.

Kuantum bilgisayarı birdenbire canlanıp, dünyayı katledecek değil ya...

Bana göre sakıncalı. Ki bunu bildikleri için son tüketiciye kuantum bilgisayar satmıyorlar. Tabii ben kuantum bilgisayarlar hakkında 1.000.000.000.000.000.000.000 bilgi biliyor olsam da bunu iyi bilen kişiler zararını anlaycaktır.

Pro Tools biraz badboy bir yazılım. Optimizasyonu süper olmadığı için, daha güçlü sistemlerde daha iyi oluyor.
Bana qpu versinler adolf hitleri haklı çıkarabilirim ve senin anneni sabun yapabilirler bu hoşuna gider mi?
Ne alaka? Kuantum bilgisayar dediğin şey, bildiğiniz bilgisayar değil mi işte? Sadece manyak hızlı bir işlemcisi var. Video, ses render ve oyunlar herşey çok hızlı bir şekilde gerçekleşir?

Ne alaka? Kuantum bilgisayar dediğin şey, bildiğiniz bilgisayar değil mi işte? Sadece manyak hızlı bir işlemcisi var. Video, ses render ve oyunlar herşey çok hızlı bir şekilde gerçekleşir?

Kuantum bilgisayarlar hatırladığım kadarı ile normal çalışma olarak klasik bilgisayarlardan daha yavaşlar. Sadece hesaplama olarak normal bilgisayarları tokatlarlar.

Kuantum bilgisayar bunları yapar;

Rastgele pozitif tam sayılar m<n seçilir ve gcd(m, n) Öklid Algoritması kullanılarak polinomal zamanda hesaplanır. Eğer gcd(m, n) ≠ 1 ise N'in asal çarpanı bulunmuştur ve problem çözülmüştür. Eğer gcd(m, n) = 1 iseikinci adıma geçilir. Kuantum bilgisayar dizinin periyordunu (P) bulmak için kullanılır. Eğer P bir tek tam sayı olarak bulunduysa birinci adım tekrar edilir, P çift ise 4. adıma geçilir. P çift ise periyot sinüsoidaldır.

(MP/2 - 1)(MP/2 -1) = MP - 1 = 0 mod n

Eğer MP/2 + 1 = 0 mod n ise 1. Adım tekrarlanır. MP/2 + 1 ≠ 0 ise 5. adıma geçilir.

►Son olarak, D = gcd(MP/2 - 1, n) is Öklid algoritması kullanılarak bulunur.

MP/2 + 1 ≠ 0 mod n 4. adımda sağlandığından, D n in bir asal çarpanıdır denilebilir.

Şimdi yukarıdaki adımlar göz önünde bulundurularak n = 91(=7*13) ün Shor Algoritmasıyla nasıl çarpanlarına ayrıldığını gösterelim.

1) m = 3 gibi rastgele bir pozitif tam sayı seçtik ve gcd(91, 3)=1 dedik.
2) Periyot P, F(a) = 3a mod 91 şeklinde bulunur.
Kuantum bilgisayar Shor Algoritmasını kullanarak periyordu P = 6 şeklinde bulur.
3) Periyot çift tam sayı olduğundan 4. adıma atlanır.
4) Eşitlik 0 mod 91 ‘ e eşit olmadığından 5. adıma geçilir.

3P/2 + 1 = 33 + 1 = 28 ≠ 0 mod 91

5) D = gcd(3P/2 - 1, 91) = gcd(33 - 1, 91) = gcd(26, 91) = 13

Kuantum bilgisayar kullanılarak yapılan bu hesaplama sonucunda n= 91'in asal çarpanı olan D = 13 olarak bulunur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…