Kişisel bilgisayarlarda kuantum işlemcisi ne zaman olacak?

O zaman normal bilgisayar çalışma mantığında özel kuantum işlemciler üretilebilir mi? Böylece süper hızlı olur.

Ne alaka? Kuantum bilgisayar dediğin şey, bildiğiniz bilgisayar değil mi işte? Sadece manyak hızlı bir işlemcisi var. Video, ses render ve oyunlar her şey çok hızlı bir şekilde gerçekleşir?

Düşündüğün gibi değil. O bilgisayarlar ona göre tasarlanmadı onlar işlem için tasarlandılar. Ayrıca oyun, render falan onlar kuantum bilgisayarlarda hikaye.

O zaman normal bilgisayar çalışma mantığında özel kuantum işlemciler üretilebilir mi? Böylece süper hızlı olur.

O kadarını bileniyorum. Kuantum hakkında çok az bilgi sahibiyim. Çok karışık sistemdir kuantum.

Sana süper hızlı bir hesap makinesimi lazım ne yapacaksın.
Amacım hesap makinesi değil. Nanometre çağının bitmesi asıl mesele. 0.0001nm gibi teknolojileri ne zaman göreceğiz onu merak ediyorum. Mesela masaüstü kadar serin çalışan fakat 32 çekirdekli bir laptop düşünün. Çünkü aşırı düşük güç tüketiyor ve çok az ısınıyor ancak yaptığı işlem gücü taktire şayan.

Moore yasası nerede?

Daha ona yaklaşık en az 20-30 yıl var.

Kuantum bilgisayarın çalışabilmesi için çevre koşulları oldukça önemlidir. Dış ortamdan gelecek etkilerin tamamen ortadan kaldırılması için oldukça küçük sıcaklıklarda çalışılıyor olması gerekir. Kuantum bilgisayarın – 273 derece olan mutlak sıcaklığın sadece 0.02 derece üstünde bir ortamda çalışması gereklidir.
Kaynak:Kuantum Bilgisayarı Nasıl Çalışır? Kuantum bilgisayar teknolojisi

Teknolojinin her sene katlanarak dahada hızlı geliştiğini düşünürsek o kadar süreceğini düşünmüyorum.
Bu arada bonus olarak şunu söylemek isterim; Gelecek yıllarda insanların hücrelerinin gelişimini yavaşlatarak daha uzun süre yaşamamız sağlanabilir.
Ayrıca hayvanların kesilme devri yapay et ile bitebilir. Etler sorunsuz bir şekilde klonlanabilirse, sağlığa zararı olmaz diye düşünüyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…