Merhaba, son zamanlarda IPhone'dan beni oldukça rahatsız eden bir konu hakkında yardımınıza ihtiyacım var: Kişisel erişim noktası sorunu. Şaşırtıcı bir şekilde, bu sorun iPhone 13 Pro Max'te olduğu gibi iPhone 8 Plus, 13 Pro ve hatta 4S gibi önceki iPhone modellerinde de aynı şekilde mevcut. Kişisel erişim noktasını açıyorum ve telefonumu bilgisayara bağlıyorum. Ancak bağladığım cihazların ekranlarını kapattığımda (iPad, iPhone), anında bağlantı kopuyor ve bir daha bağlanamıyorum. Tekrar bağlanmak için interneti paylaştığım cihazın ekranını açmam gerekiyor. Kişisel erişim noktası menüsüne girsem bile, bu şekilde Wi-Fi ağı olarak SSID görünmüyor. Aile paylaşımını açmayı denedim ve otomatik onayı aktif hale getirdim, ancak diğer telefon bağlantıyı görmüyor. SSID kapatıldıktan sonra bile gizli bir ağ olarak yayın yapmaya devam ettiğini düşündüm ve bu şekilde bağlanmaya çalıştım. Ancak telefonun ekranı kapanır kapanmaz veya kişisel erişim noktası menüsünden çıktıktan sonra SSID yayını tamamen kapanıyor. Bu durum benim işimi oldukça zorlaştırıyor. Sürekli olarak internet paylaştığım telefonun ekranını ya açık bırakmak zorundayım ve hiç kullanmamam gerekiyor ya da her bağlı cihazı uyandırdığımda tekrar o menüyü açıp Wi-Fi'ya bağlanmam gerekiyor. Bu gerçekten saçma değil mi? Yıllardır bu sorunun her modelde aynı şekilde devam etmesine rağmen hala bir çözümü bulunmamış mı?
Samsung telefonumda erişim noktasını bir kere açtığım anda yayın, ben kapatana kadar devam ediyor. Telefonu adeta bir modem gibi kullanıp istediğim zaman bağlanıp çıkabiliyordum. Ne telefon ısınıyor, ne de internete bağladığım cihazlar uyku modundayken internet bağlantısı kopuyor. Bağlı olduğum cihazları kapattığımda bağlantılar kesildiği için herhangi bir bildirim alamıyorum ve cihazlar otomatik olarak bağlantıyı sürdüremiyorlar.