Kişisel Gelişim Nasıl Sağlanır?

305355

Hectopat
Makaleler
1
Şu hayatı yaşamış temizinden birçok şeyini görmüş abilerime sesleniyorum. 17 yaşındayım ve geliştiğimi tam olarak hissedemiyorum. Bazı aktiviteler (vücut geliştirme ve ders çalışma ) yapsam da geliştiğimi hissedemiyorum. Bana + olarak katacak fikirleriniz veya keşke 17 yaşında olsaydım şunu yapardım diyeceğiniz pişmanlık veya isteklerinizi anlatabilir misiniz?

Son düzenleyen: Moderatör:
17 yaşında olsaydım herhangi bir müzik aletini çalmayı öğrenmeye başlardım. Lisedeyken 17 yaşındayken yani gitar kursunu bırakmıştım. Keşke bırakmasaydım.

İnsanların fikirlerini, zihniyetlerini değiştirmek için ikili tartışmalara girip boş yere uğraşmazdım. Zihniyet asla değişmez. Bazı şeyler için "he" deyip geçeceksin.

Evde dahi olsa fitness yapmaya başlardım. İlla dumbell olmak zorunda değil, günde 10 şınav 10 mekik ile başlayıp zamanla fit bir vücut yaparsın. Her gün şınav çekerdim 17 yaşında olsaydım. Squat da yap.

İngilizce öğrenmeye gayret ederdim. Günümüzde İngilizce artık yabancı dilden sayılmamaya başlandı. Türkçe biliyorsan İngilizce de bilmen şart artık.

Yazılım dili öğrenmeye başlardım. Özellikle C ve Python. İkisinden birini temel seviyede öğrenmeye başla şimdiden.

Kitap okumaya daha fazla özen gösterirdim. Her ay 1 kitap bitirmeye gayret ederdim. Abuk subuk uyduruk kitaplar değil. Dünya klasikleri ve bilimsel şeyler ile ilgili kitaplar.
Tavsiye kitaplar:
Carl Sagan - Cosmos (belgeselini de izle 7 bölümlük. Sunucusu neil degrasse tyson olanı izle. Carl Sagan olan eski bayağı pek güncel değil.)
Stephan Hawking - zamanın kısa tarihi.
Jules Verne - Dünyanın Merkezine Yolculuk (özetini okuma tam halini oku ithaki yayınlarından al)
Reşat Nuri Güntekin -Çalıkuşu
Dostoyevski - Suç ve Ceza

Dostum ben bunları yapardım 17 yaşıma geri dönseydim. Şimdi bu isteklerimi yapmaya çabalıyorum 17 yaşında olmasam da.

Gözlem yap, kendin, ailen, arkadaşlarınla ilgili, kendini tanı, ne seni mutlu ne rahatsız ediyor ve neden, ne koşullar altında, ne anlatıyorsun/anlatabiliyorsun, ne anlaşılıyor, nelere takılıyorsun, ne seni mutlu ediyor, ne etmiyor, nelere evet nelere hayır diyebiliyorsun/diyemiyorsun.

Aynaya bakarak konuşmaya başla. Gerçek veya aklındaki aynalar.

Gerisi kolay.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı