Kişisel Tasarım (El Yapımı) Kasa İçin Öneriler

Son düzenleyen: Moderatör:
Benim sana tavsiyem şu bunun gibi bir şey yap imkanın varsa :)
uploadfromtaptalk1469874459128.jpeg

Bence biraz creative fakat ne biliyim kapalı olduğu için soğutma sıkıntısı yukarıda olduğu için temassızlık olabilir modifikasyon yaparken kasayı direk koysan ?

Dostum amacım paradan kaçıp kasa almamak değil. Kasamı kendim yapmak istiyorum ve bu köşe gayet uygun. Açıkcası yan tarafları matkap ile delip üst kısımdaki çekmeceyi çıkartıp orayı da kasanın üst sogutma yeri olarak kullanmayı dusunuyorum...

Sıvı soğutma kullanabilirsin tam performans almak istiyorsan. Tabii ki bütçen varsa soğutmanın borularını arka taraftan alarak fanı dışarı verebilirsin. Bu da bir düşünce ve tavsiye :)

Sıvı soğutma kullanabilirsin tam performans almak istiyorsan. Tabii ki bütçen varsa soğutmanın borularını arka taraftan alarak fanı dışarı verebilirsin. Bu da bir düşünce ve tavsiye :)
Çok doğru dış kapakları şık bir demirden yaparsan çok efsane olur ;)

Baktın bütçen yetmiyor, bir tane Cooler Master CPU fan alırsın. Yan sağ kapakçıklara delikler açarsın, anakartı da biraz yükselterek yan sol kapakçığa ya da tam aşağı kapakçığa yerleştirmeni tavsiye ederim. Zamanında ben de camlardan yapmıştım, en sonunda sıcak soğuk çatışmasından patlamıştı. Ah rahmetli ah. Sağ yan kapakçıklara da fan takabilirsin.

Kapağın üst kısmı ile çekmece boşluğunun olduğu yer üst kısmın hava atması için açık bırakacağım yer.

Sıvı soğutma için öncelikle kasa tasarımını düşünüyorum. Tahtaları çelik ile kaplayabilirim ama öncelikle modifikasyonu bitirmem gerekli...

20160730_133025.jpg

Senden bir ricam olabilir mi? Lütfen yapmak istediğin şeyi bize açıklar mısın? Bütçen var mı yoksa kendi elindeki kasayı alıp monte yapmak mı istiyorsun?

Dostum yapmak istediğim elimde sac, çelik sac gibi malzemeler var babamın işinden dolayı malzemem bol. Ben de bu köşe kısmın içini direk kasanın içi gibi kullanmayı düşünüyorum sağ taraf ya da sol taraf anakartın oturacaği yer olacak. Kasanın arkası bu köşedeki arka taraf olucak.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı