Kısıtlı RAM'e sahip olanlar için MemPlus

Claiser

Kilopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Bilgisayar

Gigabyte B450M S2H v2.0, AMD R5 5600X, XPG 8+16GB 3200Mhz CL16 Dual Channel, Gigabyte RTX 3070

Monitör

Asus ROG Strix XG248Q 23.8" 240Hz 1ms

Ekipmanlar

Darmoshark M3S 4K

Philips Spk 7684 Klavye

James Donkey 720 Sanal 7.1 Kulaklık
Meslek
Bilgisayar Teknisyeni, Lojistik Deposu Elemanı, Marangoz
Günümüzde Windows 11 veya Windows 10 sadece browser kullanımı ile en az 4,5 ila 6 GB arası bellek kullanıyor.
Bu uygulama sayesinde 2.5 GB ram arttırabiliyorum ki fevkalade yararlı.
Başkalarının da yararlanabilmesi için linkini aşağıya bıraktım.
Memplus

Son düzenleyen: Moderatör:
Günümüzde Windows 11 veya Windows 10 sadece browser kullanımı ile en az 4,5 ila 6 GB arası bellek kullanıyor.
Bu uygulama sayesinde 2.5 GB ram arttırabiliyorum ki fevkalade yararlı.
Başkalarının da yararlanabilmesi için linkini aşağıya bıraktım.
Memplus
Bu tam olarak nasıl olabiliyor? Depolamayı falan mı kullanıyor sanal Ram gibi mi?

Google'a girip "32TB RAM indir." yazın deseniz daha yararlı olurdu hocam. Bu nasıl bir konu böyle?

Yüksek ihtimal sanal RAM atıyor. Bunun için uygulamaya gerek yok Windows üzerinden yapabilirsiniz.

Memplus.png

Programın açılışından itibaren, karşınıza bu görüntü öne seriliyor.

Bu kısımdan, "Clear memory" kısmı işte asıl işi yapan kısım.

Tek bir tık ile kolaylıkla halihazırda bilgisayarınızda işlevde bulunan uygulamaları ve Windows'un kendi kullandığı işlemlerin kaynaklarını optimize etmesini sağlamış oluyorsunuz.

Tools Bölümünden ilk kısmı seçtiğinizde;

Ram analizörü.png

burası da "Ram Analyzer" penceresi.

Bu pencereden de bilgisayarınız üzerinde bulunan RAM'in özelliğini öğrenebiliyorsunuz.

Ekran görüntüsü 2023-05-07 201114.png
Tools kısmının en son sekmesi olan "Proccess Analyzer" da görev yöneticisinde bulunan ve "Ayrıntılar" kısmına benzeyen ve bugünkü oturumunuzda hangi programların ve işlevlerin kullanıldığına dair bilgi gösteren incelikler sunuyor.

Yüksek ihtimal sanal RAM atıyor. Bunun için uygulamaya gerek yok Windows üzerinden yapabilirsiniz.
Bu tamamen başka bir işlem. Sanal RAM bambaşka işlevlere sahip olan başka bir uygulama.
Konuyu açıp gösterimini yapmadığım için kusuruma bakmayın.
Kullanan herkese uygulama hayırlı olsun.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı