Kit olarak ve tek satılan RAM farkı nedir?

x4r

Kilopat
Kit olarak satılan RAM ile tekli olarak satılan RAM'lerin farkı var mı? Yani bundan 2 tane almak ile bunu almak arasında fark var mı, bir ara öyle bir şeyler deniyordu?

Son düzenleyen: Moderatör:
2 Adet almak performans açısından katkıda bulunur.

Kit olarak satılan RAM ile tekli olarak satılan RAM'lerin farkı var mı? Yani bundan 2 tane almak ile bunu almak arasında fark var mı, bir ara öyle bir şeyler deniyordu?

Tek kanal RAM boyutuna bakılmaksızın bazı durumlarda ekran kartının düşük kullanılmasına sebep olur. Bu da bir oyunda 150FPS alabileceğiniz bir yerde 90-100FPS almanıza sebep olur. O yüzden hazır sistemlerin neredeyse hepsinde 2x8GB RAM bulunuyor.

İfadeler: x4r
Yukarıda ki arkadaşın dediği gibi, kit şeklinde alırsan sorun kesin çıkmaz. Ama tek tek alıcam dersen çıkabilir. Ama yani tek tek aldığında uymama şansı neredeyse pek yok ya, çoğu kişi öyle satın alıyor zaten. Ben de şahsen tek tek aldım 2x8 16 GB olarak, kullanıyorum valla.

2 Adet almak performans açısından katkıda bulunur.

Siz yanlış anladınız galiba tekli almayacağım, 2 tane alacağım yada kit alacağım. Marka, model, MHz falan hepsi aynı yani.
Kit RAM kesin uyumludur. 2 adet tekli RAM alırsan uyma garantisi yok.

Nasıl daha uyumlu oluyor peki, her şeyi aynı? @Akerfeldt @ahmetcn1

Son düzenleme:
Siz yanlış anladınız galiba tekli almayacağım, 2 tane alacağım ya da kit alacağım. Marka, model, MHz falan hepsi aynı yani.

Evet ben yanlış anlamışım kusura bakmayın. Bir an 1x16 GB mi? 2x8GB mi? Diye sordunuz zannettim. Sorunuza gelecek olursak bir sıkıntı olmaz.

Siz yanlış anladınız galiba tekli almayacağım, 2 tane alacağım yada kit alacağım. Marka, model, MHz falan hepsi aynı yani.

Nasıl daha uyumlu oluyor peki, her şeyi aynı? @Akerfeldt @ahmetcn1
Onun hakkında tam bir bilgim yok, ama geçen yıl RAM satın alırken forumda ki kullanıcılar böyle söylemişlerdi.

Alacağım RAM'i ama sorun yaşarım diye korkuyorum, karar veremedim kit olan bütçemi aşıyor.

İçindeki çip zamana bağlı olarak değişebileceğinden ötürü uyumsuzluk ihtimali var. Eğer kit olarak alırsanız bu ihtimal yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…