Kitap önerisi

O kitapla başlanmaz. Ayrıca bu tür fanatik kitaplar okunacaksa bunun karşıtını da aynı zamanda okumak doğru olur

Eğer Atsız’ın siyasi yazıları ise ağır gelebilir. Ancak bahsettiği romanları ise olabilir.

Mustafa Kemal Atatürk'ün "NUTUK" isimli eserini öneririm bir Türk gencine.
Okudum. Okumayan kalmasın.

Yaş 16. Kavgam neden ağır gelir açıklar mısınız?

Neredeyse hiç kitap okumadım bu arada.

@Nazım Paşa @Abradolf Lincler ayrıca kavgam'ı siyasi kitap olduğu için değil. Adolf Hitler'i merak ettiğim için okumayı düşünüyordum.

Kavgam, kitap okuma alışkanlığın yokken biraz okuyup sıkabilecek bir kitaptır. Hitler'in kendisinin zaten kaba olduğunu biliyorsundur. Bu adamın yazdığı bir kitabı düşün, zaten bu yaşta pek okumanı önermem. Üniversitede filan okursun. Kitap psikolojik gelişimini etkileyebilir veya hayatının akışını değiştirebilir. Bunu daha iyi açıklayacak birini tanıyorum: @108971 . Kitap okurken ne beklersin bize onu söyleyebilirsin. Mesela ben sürükleyici bir macera veya ilgi alanımda bir konudan bahsetmesini beklediğim için okurum. Bazı kişiler fantastik olaylar ve kurgu maceralar bekliyor. Bazıları ise yoğun gerçekleri. Adolf Hitler'in kitabı(okumadım) düşündüğüm kadarıyla yoğun gerçekleri içeriyor. Yoğun gerçekleri seversen okumanın pek sorun yaratacağını sanmıyorum. Çünkü psikolojinde yer edinmez.

İlk kitap olarak Kavgam biraz ağır gelebilir. Ben de ilk okuduğumda (yıllar önce) seninle aynı yaşlardaydım. Ama ben her türlü kitabı, bir de her gün makaleleri okurdum. Sana tavsiyem; sen de her tür kitabı oku ki, hiç bir zaman tek pencereden bakma. Savunmadığın fikirlerin de ne olduğunu öğren. Ayrıca, Kavgam’ın içerisinden çıkarılan bölümler var, özellikle de Türkler ile ilgili. O yüzden bulabilirsen eski basımlardan Hüseyin Cahid Yalçın’ın tercümesini oku.

Hepsi güzel kitaplar. Ayrıca Adolf Hitler'i merak ettiğini söylemiştin. 1945'de yazılan George Orwell'in Hayvan Çiftliği isimli romanını da okuyabilirsin. Biraz kısadır ama anlattıkları bayağı uzun gelecektir. Geçmişi eleştiren aynı zamanda şimdiye göndermelerde bulunan bir kitaptır.

Çok ağır bir romandır ama öneririm. "İstanbulda Aşk, Babil'de Ölüm"

Sen önce roman ile başla. Düzgün, anlaşılır ve sade bir dil kullanan Reşat Nuri olabilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…